26 cm apvaliai formai reikės:
Pagrindui:
300 g sausainių (pvz. „Gaidelis“)
130 g sviesto
Sūrio masei:
1 kg “President” varškės arba bet kokios kitos trintos varškės kepiniams
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 pakelis vanilinio/grietinėlės skonio pudingo
50 ml alyvuogių aliejaus
1 a. š. kepimo miltelių
Pyrago pagrindo gamyba:
Išlydytas sviestas sumaišomas su sausainių trupiniais. Šia mase padengiama kepimo popieriumi išklota kepimo forma ir palaikoma šaldytuve, kol pasiruošiama masė sūriui.
Sūrio masės gamyba:
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, masė sukrečiama į varškę, supilamas aliejus, suberiami pudingo ir kepimo milteliai. Viskas gerai išmaišoma. Varškės masė supilama į formą ant sausainių pagrindo ir kepama maždaug 1,5 val. iki 160 º C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepęs pyragas atvėsinamas ir dedamas nakčiai į šaldytuvą. Puošiama pagal fantaziją, pvz., vyšnių mase (šaldytos vyšnios trumpai pavirinamos su trupučiu vandens ir cukraus, o masei sutirštinti įpilamas vandenyje ištirpintas 1 a. š. krakmolo.
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!