12 porcijų
Produktai
680 g liesos maltos jautienos
230 g itališkos dešros
1 didelis svogūnas, supjaustytas
2 -3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 1⁄2-2 arb. šaukšt. druskos (arba pagal skonį)
1 arb. šaukšt. šviežiai sumaltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
1 arb. šaukšt. džiovintų petražolių
1 arb. šaukšt. džiovintų raudonėlių
1 arb. šaukšt. džiovintų bazilikų
2 skardinės konservuotų pomidorų su visomis sultimis
2 skardinės pomidorų pastos (170 g)
680 g varškės arba rikotos sūrio
2 išplakti kiaušiniai
1⁄2 arb. šaukštelio pipirų
2 arb. šaukšteliai petražolių
1⁄2 puodelio tarkuoto parmezano
450 g mocarelos sūrio
12 -15 lazanijos lakštų
Gaminimas
1. Apkepinkite maltą jautieną, itališką dešrą, svogūnus ir česnakus.
2. Suberkite druską, pipirus, džiovintas petražoles, raudonėlius, bazilikus, sukrėskite pjaustytus konservuotus pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą ir kruopščiai išmaišykite.
3. Uždenkite ir virkite ant lėtos ugnies 1 val. (ar ilgiau, bet stebėkite, kad padažas nebūtų per sausas).
4. Išvirkite lazanijos lakštus pagal nuorodas ant pakelio, nusunkite ir atidėkite.
5. 33 x 23 cm kepimo formą ištepkite aliejumi.
6. Sumaišykite varškę, kiaušinius, pipirus, 2 arb. šaukštelius petražolių, parmezano sūrį ir dalį mocarelos sūrio. Kepimo formoje paeiliui sudėkite sluoksnį lazanijos lakštų, sluoksnį mėsos padažo ir sluoksnį sūrio mišinio; pakartokite.
7. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštai. Ant jų tolygiai užberkite likusį mocarelos sūrį taip, kad jis visiškai uždengtų lakštus.
8. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje 40-60 min. Arba kol sūrio mišinys visiškai išsilydys. Rekomenduojama apie 40 min. Kepti uždengus folija, po to 15-20 min – atidengus.
9. Prieš supjaustydami ir patiekdami palikite 15-20 min. pastovėti.
Skanaus!