Šermukšnius skinu, kai uogos tampa sodrios spalvos, daug kas rekomenduoja tai daryto po šalnų, tačiau tuomet uogos jau būna pajuodavę, susitraukę, išbarstytos paukščių. Todėl darau šalnos imitaciją šaldiklyje – skintas uogas perrenku, išplaunu šiltam vandeny, nusausinu ir sudedu į šaldymo kamerą 3-4 dienoms.

Nedidelius stiklinius indelius kruopščiai išplaunu ir palieku ant rankšluosčio išdžiūti. Atšildytas ir nusausintas uogas talpiai dedu į indelius ir po truputį užpilu šviežiu medumi.

Susiję straipsniai

Šiame etape reikia kantrybės, medus labai lėtai leidžiasi į dugną. Šaukštas po šaukšto užpildau indelius, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytu dangteliu. Laikau šaldytuve.

Patarimas – taip pat galima gaminti ir spanguoles, bruknes, šeivamedžio ir putino uogas, tik jų nereikia šaldyti šaldiklyje.

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės