Gaminimo laikas: 15 min + 1 val. porcijos: 8
Jums reikės:
1 plono armėniško lavašo
150 g silpnai sūdytos lašišos
100 g jautienos
150 g tepamo sūrelio
2 raugintų agurkėlių
1 valg. šaukšto pjaustytų kalendros lapų (galima pakeisti petražolėmis) ir krapų
Darbo eiga:
Jautieną ir agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis. Lavašą aptepkite tepamu sūreliu, apibarstykite žalumynais. Perpjaukite lavašą į 2 dalis. Ant vienos pusės sudėkite jautieną ir agurkus, tvirtai susukite, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą.
Lašišą supjaustykite plonais gabaliukais ir sudėliokite ant likusio lavašo, palikę apie 10 cm pločio išorinį kraštą. Susukite vyniotinį, suvyniokite į plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą. Per pikniką teliks nuimti plėvelę ir supjaustyti vyniotinius gabaliukais.
Skanaus!