Įdarui: Grietinė 100 gr.; lašiša rūkyta 120 gr.; citrinos sultys 1 v.š.; želatina 1 v.š.;
Tešlai: Špinatai 100 gr.; petražolės kapotos 1 v.š.; kiaušiniai 2 vnt.; kvietiniai miltai 2 v.š.; malti juodieji pipirai žiups.
Išplakite kiaušinius: trynius ir baltymus atskirai. Į kiaušinių trynius įmaišykite smulkiai sukapotus špinatus ir petražoles. Po to įmaišykite miltus, pipirus ir baltymus. Gautą masę supilti plonu sluoksniu į kepimo skardą, išklotą folija. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 5 minutes. Grietinę išmaišykite su citrinų sultimis ir ištirpinta želatina.
Pravėsusį lakštą ištepkite grietinės masę ir sudėkite rūkytos lašišos gabaliukus. Susukite ir palikite šaldytuve, kad sutvirtėtų. Palaikykite šaldytuve apie 2-3 valandas.
Dėkojame Rasai už receptą. Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.