Šiam patiekalui mums reikės pusės kilogramo žuvies filė be kaulų. Aš naudojau menkę. Patariu naudoti nešaldytą. Atitirpinta žuvis išskiria daug vandens, todėl maltinukų masė bus labai skysta.
Žuvį sumalame, beriame saują smulkiai supjaustytų šviežių šparaginių pupelių, du šaukštus kukurūzų miltų, du arbatinius šaukštelius raudonos kario pastos.
Kažkokie maumai mano raudonąją pastą nujojo, taigi naudojau vieną šaukštelį žalios kario pastos ir vieną šaukštelį čili pastos. Išspaudžiame pusę citrinos. Viską išmaišome, patikriname, ar užtenka druskos. Jei ne, įberiame druskos arba įpilame šlakelį sojos padažo.
Suformuojame nedidelius maltinukus ir kepame ant vidutiniškai įkaitinto aliejaus, kol apskrus. Gausis dar skaniau, jei kepsite kokosų aliejuje.
Pateikiame su saldžiu čili padažu.
Valgome.
Namudinio maisto guru Tado Ustinavičiaus kulinarinius eksperimentus daugiabučio namo virtuvėje galima rasti jo tinklapyje.