Netyčia pasisekė gauti gana didelę kaimišką vištą. Ilgai negalvojęs nusprendžiau paruošti orkaitėje. Tačiau daryti standartinį variantą, kimštą slyvomis ir obuoliais kažkaip nekilo noro. Taigi, šį kartą kimšime ryžiais ir razinomis.

Vištą nuplauname, įtriname maltais juodais pipirais, druska ir šiek tik česnako. Padedame į šaldytuvą. Tegu marinuojasi bent porą valandų.

Stiklinę apvaliagrūdžių ryžių beriame į puodą, užpilame dviem stiklinėmis vandens. Verdame uždengę, kol vanduo nesusigers į ryžius ir šie nesuminkštės. Leidžiame atšalti.

Nulupame ir smulkiai supjaustome vidutinio dydžio svogūną. Jį lengvai pakepiname ant šaukštelio sviesto.

Ten pat beriame gerą saują razinų. Dar šiek tiek pakaitiname.

Svogūnus ir razinas sumaišome su ryžiais, beriame šaukštelį druskos ir nepilną šaukštelį maltos ciberžolės.

Šiuo mišiniu kemšame vištą. Po vištos krūtinėlės oda pakišame porą šaukštelių atšildyto sviesto.

Kepame ant grotelių apie valandą-pusantros, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Valgome.

Namudinio masto guru Tado Ustinavičiaus eksperimentus daugiabučio namo virtuvėje galite sekti jo tinklapyje.