Taigi, pradėkime nuo įdarų.
Įdaras su kopūstais
Ant aliejaus pakepiname vieną susmulkintą vidutinio dydžio svogūną, kol jis taps „permatomu”. Ant viršaus verčiame smulkiai tarkuotą morką ir supjaustytą puselę nedidelio kopūsto. Dar šiek tiek pakepiname, tada įpilame stiklinę vandens ir patroškiname, kol daržovės suminkštės. Pagardiname juodaisiais pipirais, druska ir mairūnu. Viską atidedame į šalį kol atšals.
Įdaras su mėsa
Sumaišome apie 200 gr maltos kiaulienos ir 200 gr. maltos jautienos. Keptuvėje apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, sudedame maltą mėsą. Kepame maišydami, kol mėsa šiek tiek paruduos. Įpilame pusę stiklinės vandens ir šiek tiek patroškiname. Vėl pagardiname mairūnais, druska ir pipirais. Viską atidedame į šalį kol atšals.
Įdaras su grybais
Gerą saują džiovintų grybų (geriausiai baravykų) apverdame puode, nukošiame ir sumalame. Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, suberiame maltus grybus. Palaikome ant ugnies maišydami kokias 2-3 minutes. Ant viršaus krauname virtus ryžius ir gerai išmaišome. Ryžių turėtų būti tiek pat, kiek grybų. Ryžiai sugeria drėgmę, kurią išskiria grybai, tai išgelbėja bandeles nuo sugriuvimo. Pagardiname druska ir pipirais. Viską atidedame į šalį kol atšals.
Metas ruošti tešlą. Mums reikės: 0,5 kg miltų, 30 g mielių, stiklinės pieno, vandens, 4 šaukštų aliejaus, 1 šaukštelio druskos, 1 šaukšto cukraus.
Šiltame piene ištirpiname mieles ir cukrų. Palaukiame, kol mielės ims putoti. 400 gr. miltų sumaišome su druska, aliejumi bei pieno ir mielių mišiniu.
Įpilame vandens tiek, kad tešla pasidarytu tiršta. Suberiame likusius miltus ir pradedame minkyti. Tešla turi nustoti lipti prie pirštų ir pasidaryti vienalytė. Iš tešlos padarome rutulį ir dubenyje pastatome tamsioje šiltoje vietoje valandai (kol tešla iškils).
Iškildintą tešlą iškočiojame į 2-3mm storio blyną. Supjaustome nedideliais kvadratukais (maždaug delno dydžio). Į kvadratuko vidų dedame šiek tiek įdaro ir gerai užlankstome. Neturi likti skylių. Bandeles statome ant miltais pabarstytos skardos, patepame kiaušinio plakiniu.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25min.
Pateikiame su sultiniu, arba vienas.
Valgome.
Kulinarinių eksperimentų guru Tado Ustinavičiaus bandymus virtuvėje daugiaauškčio namo virtuvėje galite sekti jo tinklaraštyje.