Tai labiau priedas prie patiekalo, nei savarankiškas patiekalas. Tačiau labai skanu jį valgyti vieną, užsidėjus ant krekerio arba duoniuko.

Taigi, nulupame kokius 7 raudonuosius svogūnus.

Supjaustome griežinėliais. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogiu aliejaus, dedame svogūnus, vieną lauro lapą ir kepiname kokias 30 minučių ant mažos ugnies, retkarčiais atsargiai pamaišydami.

Pilame pusę stiklinės balzamiko acto ir pusę stiklinės rudo cukraus. Galima įberti šiek tiek džiovintos aštrios paprikos dribsnių. Troškiname ant lėtos ugnies retkarčiais pamaišydami kokias 30min, arba kol actas išgaruos.

Dedame į indelius, atvėsiname ir statome į šaldytuvą.

Valgyti galima iš karto, tačiau kuo ilgiau pastovi, tuo skanesni darosi.

Tado Ustinavičiaus kulinarinius eksperimentus namų virtuvėje galima sekti jo tinklaraštyje.