Gausus vaišių stalas – neatsiejama žiemos švenčių tradicija, todėl receptų paieškos tampa svarbia pasiruošimo dalimi. Socialiniai tinklai – tai erdvė, kurioje šimtai tūkstančių žmonių dalijasi kūrybingomis idėjomis ir vertingais patarimais, dažnai nustebindami savo originalumu.

Pastaruoju metu ypatingo populiarumo sulaukė keli užkandžių receptai, kurie ne tik suteiks stalui išskirtinio žavesio, bet ir pradžiugins gardžiu skoniu.

Valgoma Kalėdų eglutė – įspūdingas stalo papuošimas

Kalėdinis užkandis - eglutės

Ieškote įkvėpimo šventiniam stalui? Valgoma Kalėdų eglutė – puikus pasirinkimas! Šis užkandis ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi gardžių skonių deriniu, kuris nustebins jūsų svečius. Šį užkandį paruošti labai paprasta, o rezultatas garantuotai sulauks dėmesio.

Jums prireiks:

  • 300 g kietojo sūrio

  • 100 g kreminio sūrio

  • 1 saujos krapų

  • 50 g spanguolių

  • 30 g graikinių riešutų

  • Keleto rozmarino šakelių

  • Tortilijų traškučių arba krekerių patiekimui

Pirmiausia paruoškite pagrindą. Smulkia tarka sutarkuokite kietąjį sūrį. Kreminį sūrį išplakite dubenyje iki vientisos konsistencijos ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, pridėkite smulkintų krapų.

Iš šios sūrio masės rankomis arba maistinės plėvelės pagalba formuokite nedidelę kūgio formos eglutę. Paruoštą formą padėkite į šaldytuvą 30–60 minučių, kad ji atvėstų ir sutvirtėtų.

Išėmę iš šaldytuvo, sūrio eglutę dekoruokite spanguolėmis, riešutais ir rozmarino šakelėmis, kad atrodytų kaip kalėdinės girliandos ir žaisliukai. Papildomai galite apibarstyti paviršių likusiais smulkintais krapais.

Baigtą eglutę padėkite ant lėkštės ir apsupkite tortilijų traškučiais ar krekeriais, kad svečiai galėtų ant jų tiesiai nuo eglutės tepti šį gardų užkandį.

Kalėdinis vainikas iš mocarelos ir pomidorų – paprasta, gardu ir šventiška

Kalėdinis užkandis - vainikas

Šis užkandis idealiai tinka Kalėdų stalui – greitai paruošiamas, gaivus ir puošnus. Mocarelos, pomidorų ir šviežio baziliko derinys ne tik džiugina skoniu, bet ir vizualiai primena kalėdinį vainiką. Tai tarsi „caprese“ salotos, papildytos šventiniu akcentu, rašoma „Lidl“ pranešime spaudai.

Jums prireiks:

  • 8–10 mocarelos griežinėlių

  • 3–4 didesnių pomidorų

  • 8 vyšninių pomidorų

  • 10 šviežio baziliko lapelių

  • Šviežio rozmarino šakelių

  • 3–4 v. š. alyvuogių aliejaus

  • Druskos, pipirų ir balzaminio acto kremo pagal skonį

Ant didelės apvalios lėkštės pradėkite dėlioti ingredientus, formuodami kalėdinį vainiką: pakaitomis dėkite mocarelos ir pomidorų griežinėlius. Kai kuriuose tarpuose įkomponuokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kad vainikas atrodytų dar spalvingesnis ir gyvesnis.

Dekoravimui naudokite šviežius baziliko lapelius ir rozmarino šakeles, kurios suteiks patiekalui ne tik išskirtinį aromatą, bet ir šventišką įspūdį, primenantį tikrą kalėdinį vainiką.

Apliekite užkandį alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Prieš patiekdami, apšlakstykite vainiką balzaminio acto kremu – taip užkandis įgaus intensyvesnį skonį ir šventinį akcentą.

Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos tešlos – efektingas užkandis

Šios Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos tešlos – tai paprastas, greitas ir labai šventiškas užkandis. Vos keli ingredientai – ir jūsų šventinis stalas taps ypatingai dekoruotu šedevru.

Jums reikės:

  • 2 lakštų sluoksniuotos tešlos

  • 3–4 v. š. pomidorų padažo

  • 100 g tarkuoto sūrio

  • Mėgstamų priedų (pvz., kumpio, alyvuogių, daržovių)

  • 1 kiaušinio

  • Medinių iešmelių

  • Druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį

Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą patieskite ant lygaus paviršiaus. Užtepkite ant jo ploną sluoksnį pomidorų tyrės.

Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pridėkite mėgstamus priedus – galite rinktis smulkiai pjaustytą kumpį, saliamį, daržoves ar kitus ingredientus.

Ant viršaus uždėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir lengvai prispauskite, kad ingredientai sukibtų.

Tešlą supjaustykite ilgomis 2 cm pločio juostelėmis.

Kiekvieną juostelę sulankstykite į eglutės formą, pradedant nuo plačiausios dalies apačioje ir palaipsniui siaurinant sluoksnius, kol pasieksite viršūnę. Viduryje per visą eglutės aukštį įsmeikite medinį iešmelį, kad forma laikytųsi.

Eglutes aptepkite kiaušinio tryniu, kad kepant įgautų gražią auksinę spalvą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba tol, kol eglutės taps gražios auksinės spalvos. Iškepusias eglutes šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją