Su spanguolėmis ir čiobreliais marinuota silkė
Taip paruošta silkė 2012 metais Švedijoje buvo išrinkta metų silke. O ar ji to verta, įstikinkite patys.
Jums reikės:
4–5 silkių file,
1 svogūno,
1 morkos,
saujos spanguolių,
kelių čiobrelio šakelių.
Marinatui:
50 ml. 9% acto,
100 ml. cukraus,
150 ml. vandens,
5 gvazdikėliai,
5 kvepiantys pipirai,
1 lauro lapas.
Gaminame: Virkite marinatą su prieskoniais tol, kol ištirps cukrus. Puodą nukelkite nuo ugnies ir iškart suberkite labai plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir plonai tarkuotas morkas. Saujoje suspauskite nuplautas spanguoles ir suberkite jas į marinatą. Įmeskite čiobrelio šakeles. Padėkite marinatą atvėsti.
Supjaustytus 1 cm. silkės gabaliukus sudėkite į atvėsusį marinatą ir palikite 1–2 paroms šaltai pasimarinuoti. Idealu būtų naudoti citrininį čiobrelį. Jei tokio neturite, tuome įdėkite sutarkuokite citrinos žievelės. Prieš pateikiant silkę marinatą nupilkite.