Deivydo Praspaliausko, restorano „Amandus“ šeimininko gaminamas rūkyto šamo pate su agurkų salotomis ir kalėdiniais prieskoniais
Ingredientai:
Rūkytas šamas
Grietinė
Majonezas
Citrinos sultys
Druska
Krapai ir petražolės
Susmulkiname rūkytą šamą, dedame majonezo ir grietinės, kapotų žolelių ir laimo sulčių
Salotos
Agurkas
Svogūnas
Cukrus
Actas
Prieskonių mišinys (gvazdikėlis, kalendra, cinamonas ir kardamonas)
Supjaustome agurkus su svogūnais ir užmarinuojame su šampano ar kurio kitu actu ir trupučiu cukraus su prieskoniais. Patiekiame į pasirinktą lėkštę su agurkų salotomis ir papuošiame trupučiu žolelių.
Ernesto, restorano „Amandus“ šefo gaminamas kepto tuno užkandis su laimu ir žalumynais
Ingredientai:
Marinuotas Tunas
Tunas 250g
Laimo žievelė 1vnt.
Laimo sultys 20ml
Druska
Pipirai
Alyvuogių aliejus
Ponzu soja arba nesūri soja
Teryiaki padažas
Skrudintų sezamų sėklos
Žalumynų salotos
Krapai 10g
Petražolės 10g
Kalendra 10g
Raudonieji jelapenai 10g
Šalotinis svogūnas 20g
Alyvuogių aliejus 25g
Druskos ir prieskonių mišinys 3g
Pipirai 2g
Laimo žievelė 2g
Supjaustome tuną 2cm dydžio gabaliukais ir pamarinuojame druska, pipirais, alyvuogių aliejumi, soja ir Terijaki padažu.
Įkaitiname keptuvę, kol ji lengvai pradės rūkti ir dedame nuspaustą tuną. Lengvai apskrudiname ir supilame likusias sultis po marinavimo ir gariname, kol tunas apsigaubs padažu ir sudedame skrudintas sezamų sėklas.
Kitame dubenėlyje sumaišome turimus žalumynus, įpjaustome raudonas Chalapos paprikas ir šalotinius svogūnus. Pagardiname druskos ir prieskonių mišiniu, pipirais, alyvuogių aliejumi ir laimo žievele.
Į lėkštės centrą dedame kepta tuną ir ant viršaus krauname salotas
Pauliaus, restorano „Amandus“ šefo gaminamas dekonstruotas obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir graikiniais riešutais (4 porcijos)
Jums prireiks:
Skrudintų krekerių pagrindui (1 žingsnis):
100g krekerių
50g sviesto metodas:
Išlydome sviestą ir jame išmaišome susmulkintus krekerius, sudedame į dubenėlį ir leidžiame atvėsti.
Kreminiam sūriui su vanile (2 žingsnis):
100g kreminio Philadelphia sūrio
30g grietinėlės plakimui 1 vanilės ankštis (vanilinis cukrus)
2 v.š. Klevų sirupo
Visus ingredientus sudedame į dubenėlį ir gerai šluotele išplakame. Atšaldome šaldytuve.
Keptiems obuoliams su graikiniais riešutais ir kalėdiniais prieskoniais (3 žingsnis):
2 Granny Smith obuoliai
30g sviesto
1 a. š meduolių prieskonių (malti kvapieji pipirai, cinamonas, džiovintas imbieras, gvazdikėliai)
10g citrinos sulčių
30 g graikinių riešutų
10g klevų sirupo
Susipjaustome obuolius kubeliais, susmulkiname riešutus, išlydome sviestą kartu su meduolių prieskoniais ir kai sviestas pradeda putoti sudedame riešutus, gerai paskrudiname, sudedame obuolius, įpilame citrinos sulčių, klevų sirupą, sumažiname ugnį ir nuolat maišant, paverdame 3 minutes.
Papuošimui ant viršaus dėsime kapotą arba tarkuotą juodąjį šokoladą ir laimo arba citrinos žievelę.
Dovydo, restorano „Amandus“ šefo gamintos lašišos salotos su burokėliais ir kreminiu sūriu
Ingredientai:
Burokėliai virti 1vnt.
Laiškinis česnakas 1 tbsp
Poras 2tbsp
Šalotinis svogūnas 1/2 pusė
Pankolis 1 tbsp
Alyvuogių aliejus 1tbsp
Druska pipirai pagal skonį
Sriracha su garstyčiomis 1tsp
Kreminis sūris 2tbsp
Sūdyta lašiša 50g
Lašišos ikrai pagal skonį 3tsp
Kanapių sėklos žiupsnelis
Supjaustome burokėlius stambesniais kubeliais, šalotinius svogūnus ir laiškinį česnaką ir pankolį kuo smulkiau, porą pusžiedžiais, marinuojame aštriu padažu, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi, esant poreikiui galima įdėti šiek tiek citrinos ar laimų sulčių bei žievelės. Salotas dedame į lėkštę, ant viršaus pjaustome plonomis juostelėmis lašišą dedame kreminį sūrį, barstome kanapių sėklas bei ikrus ir papuošiame pankolio šakelėmis.
Pavels, restorano „Amandus“ šefo gamintas rūkytos skumbrės tartaras
Jums reikės:
100 gramų rūkytos skumbrės;
vieno nedidelio askaloninio česnako;
ketvirtadalio šviežio agurko;
pusės citrinos žievelės;
pusės citrinos sulčių;
šaukšto kaparių;
vieno gramo šviežių petražolių lapelių;
vieno gramo šviežių krapų;
dviejų šaukštų majonezo;
pusės šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių;
žiupsnelio druskos;
keturių duonos su sėklomis riekių;
dviejų šaukštų sviesto.
Nulupkite skumbrę, išimkite kaulus. Paruoštą žuvį sudėkite į dubenį. Nulupkite askaloninį česnaką, perpjaukite pusiau ir susmulkinkite. Nulupkite agurką, supjaustykite išilgai į keturias dalis ir išimkite sėklas, tada agurką supjaustykite 3–4 mm dydžio kubeliais.
Nulupkite pusę citrinos ir susmulkinkite žievelę. Česnaką, agurką ir žievelę sudėkite į dubenį su žuvimi. Ant viršaus išspauskite citrinos sulčių. Susmulkinkite kaparius, petražoles ir krapus ir sudėkite į dubenį su kitomis sudedamosiomis dalimis. Sudėkite majonezą, suberkite aitriųjų paprikų miltelius ir druską.
Gerai išmaišykite. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių ar įpilkite daugiau citrinos sulčių. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies ir sudėkite sviestą. Kai sviestas ims burbuliuoti, iš abiejų pusių apkepinkite duonos riekes (maždaug po minutę kiekvieną pusę). Duoną sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų sviestą. Į lėkštę sudėkite apkepintas duonos riekes, ant viršaus tolygiai paskirstykite tartarą, papuoškite krapais ir patiekite.