Liepos 28–29 dienomis Latviją taip pat užgriuvo stipri audra, didelėje šalies teritorijoje varčiusi medžius, traukusi elektros laidus, tvino ir gatvės. „Delfi“ žurnalistas Tomas Janonis tuo metu lankėsi Jūrmaloje, kurioje, anot jo, buvo baisi padėtis. Daugiau apie tai galite skaityti čia.

Audra paveikė ir lietuvių mėgstamą Tervetės gamtos parką, esantį per maždaug 20 km nuo Žagarės. Parkas buvo stipriai nukentėjęs dar praeitų metų rugpjūtį, kai šį nuniokojo praūžęs uraganas, o jo padariniai buvo matomi ir šiemet. Vis dėlto, lankytojų liūdesiui, gamta nepasigailėjo ir šįkart.

Kaip skelbiama parko „Facebook“ paskyroje, praūžusi audra padarė rimtą ir didelę žalą. Šiuo metu pasivaikščiojimo takai yra nesaugūs, todėl parkas uždarytas, kol bus apžiūrėti audros padariniai bei pašalinti pavojingi medžiai. Lankytojų prašoma neiti į parką, nes jame būti pavojinga.

Kitame įraše parkas pasidalino džiugesne žinia – tik minimaliai nukentėjo Tervetės atogrąžų drugelių namai, todėl, atlikus nedidelį remontą, šis jau yra atviras lankytojams.

Nežinodamas, kad parkas nukentėjo nuo audros, į jį nuvyko „Delfi“ skaitytojas, kuris, deja, į teritoriją taip ir nepateko.

„Visur pilna privirtusių medžių“, – apie matytą vaizdą pasakojo jis.

Tiesa, anot lietuvio, parkas apie laikiną uždarymą paskelbė tik savo „Facebook“ paskyroje, o „Google“ šios informacijos nėra – būtent todėl jis ir nežinojo apie audros padarinius.