Pateikiame kelis pasiūlymus, kurie jūsų kelionę paverstų tikrai romantiška.

Prancūzija

Paryžius – visada gera idėja. Meilės sostinė visus metus kupina įdomios veiklos, o Valentino dieną šis miestas gali pasiūlyti dar daugiau. Pavyzdžiui, įsimylėjėliai gali leistis į romantišką kelionę laivu Senos upe. Be to, ekskursijos laivai kone visuomet praplaukia pro tūkstančiais šviesų spindintį Eifelio bokštą, rašoma „Wizz Air“ pranešime spaudai.

Prancūzija garsėja savo virtuve, todėl šio miesto lankytojai turėtų paragauti vietos skanėstų, tokių kaip kruasanai, eklerai, makarunsai ir sūriai. Valentino dieną daug restoranų pateikia specialių pasiūlymų poroms, vakarienės kruizą. Įsimylėjėliai taip pat gali išbandyti vakarienę Monmartre ir pasigrožėti „Mulen Ružo“ šou.

Paryžius

Ispanija

Už 15 minučių kelio automobiliu nuo Malagos oro uosto yra Mijaso savivaldybė, žinoma kaip viena romantiškiausių kelionių vietų visoje Ispanijoje. Nedideli ir jaukūs balti kaimeliai, kvapą gniaužiantys vaizdai bei draugiški žmonės sukuria nuostabią atmosferą, puikiai tinkančią Valentino dienai. Be to, vasarį šioje vietovėje nėra daug turistų, todėl poros gali mėgautis prieinamomis kainomis ir privatumu.

Italija

Nors Roma šiuo metų laiku nėra tokia saulėta kaip Mijasas, šiame mieste taip pat netrūksta įdomios veiklos. Poros, norinčios išgyventi tikrą itališką patirtį, turėtų apsistoti istoriniame centre netoli Panteono, Ispanijos laiptų, Navonos aikštės arba Campo dei Fiori.

Kaip ir Paryžiuje, kai kurie geriausi Romos restoranai Valentino dienai siūlo specialius meniu, tačiau tiems, kurie per šią šventę nori ko nors ypatingo, vietos gyventojai siūlo apsilankyti Torlonijos viloje ir jos soduose. Čia poros gali aplankyti muziejų, išgerti gaivaus gėrimo citrinų sode bei romantiškai pasivaikščioti.

Roma

Sakartvelas

Sakartvelo miestas Kutaisis nėra populiari Valentino dienos šventės vieta, tačiau jį tikrai verta aplankyti. Kutaisis, vienas seniausių nuolat gyvenamų miestų pasaulyje, gali pasiūlyti žemas kainas, skanaus maisto ir nuostabių kultūrinių veiklų. Šalia miesto esantys vienuolynai veikia ir žiemą, todėl poros gali juos aplankyti.

Vietų pasivaikščioti gausu ir Kutaisio miesto centre, čia daugelio pastatų sienas puošia gatvės menas. Įsimylėjėliai taip pat gali romantiškai praleisti laiką netoli Kutaisio esančioje natūralioje karštojoje versmėje.

Kipras

Larnaka taip pat patenka į geriausių šių metų Valentino dienos kelionių krypčių penketuką. Prie Viduržemio jūros įsikūręs miestas dėl šilto klimato, smėlėtų paplūdimių ir gardžios virtuvės lankytojų sulaukia ištisus metus. Per Valentino dieną poros gali vykti prie garsiojo Druskos ežero bei stebėti romantišką saulėlydį.

Šis ežeras populiarus dėl migruojančių paukščių, žiemos mėnesiais nusileidžiančių į šią vietovę. Kipras yra septynis kartus mažesnis už Lietuvą, todėl kitus šalies miestus, tokius kaip Nikosiją ir Pafosą, kelionės metu galima pasiekti greitai bei lengvai.

Kipras

Jei norite į kelionę leistis ne per Valentino dieną, galite kaip dovaną apsvarstyti šias kryptis.

Turkija

Turkijos kurortai vilioja romantikos ir nuotykių ištroškusias poras. Čia galima tingiai po palmėmis pailsėti paplūdimyje, pasinerti į triukšmingas pramogas ir nuotykius, leistis į kultūros paveldo ir gamtos tyrinėjimą, rašoma „Tez Tour“ pranešime spaudai.

Kapadokija. UNESCO saugoma teritorija, kurios istorija siekia daugiau nei 3 milijonus metų. Ši vietovė pasižymi požeminiais miestais ir gyvenvietėmis uolose, todėl nepraleiskite galimybės aplankyti bent kelių: Derinkuju, Acigol, Mazi. Regione rasite gamtos sukurtą „Meilės slėnio“ skulptūrų parką, kuris nustebina grybo formos uolų viršūnėmis. Su vieta patartina susipažinti pakilus karšto oro balionu, tapusiu neatsiejama nuo miesto vizitine kortele.

Pamukalė. Dar vienas į UNESCO paveldą įtrauktas objektas – karštųjų versmių draustinis Pamukalė. Manoma, kad ši vieta susiformavo prieš maždaug 14 tūkst. metų, kalcio oksido prisotintam vandeniui tekant kalnų šlaitais. Anot legendos, čia savo grožį puoselėjo net pati Kleopatra.

Turkiškos pirtys. Jei norite pasimėgauti vienas kito draugija, nuvykite į visame pasaulyje žinomas turkiškas pirtis ir hamamą. Turkiškoje pirtyje yra 100 proc. drėgmės, o patalpos temperatūra siekia 40–50 laipsnių temperatūros. Šis poilsis neabejotinai pailsins ir atgaivins kūną.

Aktyvios pramogos. Turkija pamėgta kaituotojų, nardytojų ir kitų vandens sporto šakų entuziastų. Jei jums romantika asocijuojasi su aktyviu poilsiu, išbandykite plaukimą plaustu sraunia upe, skrydį lynu per kanjonus, šuolį parašiutu, keturračių safarį. Tokios pramogos suteiks adrenalino bei nepamirštamų įspūdžių.

Italija

Nuostabūs kraštovaizdžiai, turtingas kultūros paveldas, šilti žmonės, visą pasaulį užkariavusi vietinė virtuvė – tai tik kelios iš priežasčių, kodėl Italija yra laikoma viena romantiškiausių šalių pasaulyje.

Riminis. Ant Adrijos jūros kranto įsikūrusiame uostamiesčio kurorte galima ne tik pasimėgauti ištisus kilometrus besidriekiančiuose paplūdimiuose, bet ir pamatyti Senovės Romos architektūrą išsaugojusį senamiestį, Tiberijaus tiltą, romėnišką arką, pastatytą dar imperatoriaus Augusto valdymo laikais.

Riminis, Italija

Kulinarinė virtuvė. Emilija-Romanija regionas ne veltui vadinamas Italijos „maisto slėniu“. Todėl jei svajojate pasimėgauti tikrais itališkais skoniais, ši vieta skirta kaip tik jums. Bolonijos miestas laikomas gastronomine sostine, todėl išbandykite būtent iš čia kilusio gardaus maisto – parmezano sūrio, vytinto kumpio, itališkų koldūnų tortellini, bolonijos padažu gardinamos lazanijos.

„Ferrari“ muziejus. Šalia Modenos įsikūrusiame Maranelo miestelyje ne tik buvo pradėti gaminti sportiniai automobiliai „Ferrari“, bet ir yra įkurtas muziejus, kur galima pasižvalgyti po raudonųjų automobilių kolekciją. Čia taip pat pamatysite ir bolidą, kuriuo tituluočiausias Formulės-1 pilotas Michaelis Schumacheris iškovojo prizines vietas.

Derinkite pasyvų ir aktyvų poilsį. Po viešnagės Riminio kurorte, pasinaudokite proga ir aplankykite vos 25 km nuo jo nutolusią nykštukinę ant Titano kalvos išsidėsčiusią San Marino Respubliką. Iš čia rekomenduojama nuvykti ir į kitas regiono apylinkes – Pizą, Florenciją ar Veneciją.

Ispanija

Viduržemio jūros virtuvė, flamenko šokiai, muzika ir siesta – Ispanijoje yra daugybė dalykų, kurie sužavi akimirksniu. Praleiskite laiką su mylimuoju tyrinėdami šimtmečių istoriją, lepinkitės paplūdimiuose, leiskitės į žygius laukinių, vulkaninių kilmės kraštovaizdžių fone.

La Sagrada Familia. Viešint Barselonoje, privaloma pamatyti Antonijaus Gaudi darbus. Vienas iš jų – La Sagrada Familia, kuris yra miesto simbolis ir didžiausia puošmena. Nuo spindinčių vitražų, aukštų kolonų bei arkų iki sudėtingų architektūrinių sprendimų – visa tai nepalieka abejingų. Verta aplankyti ir Barseloneta paplūdimį, kuris alsuoja gyva atmosfera.

Los Gigantes uolos. Tenerifės kaimelyje esančios uolos yra iki 600 m aukščio ir buvo suformuotos iš vulkaninių uolienų. Yra keletas variantų, kaip jas pamatyti: pėsčiųjų takai, ekskursijos valtimis ar baidarių turai. Ši vieta populiari ir tarp nardytojų bei žvejų. Gera vieta stebėti delfinus ir banginius.

Teidės nacionalinis parkas. Tenerifėje stūksantis Teidės ugnikalis – lankomiausia vieta Kanarų salose ir aukščiausia vieta Atlanto vandenyne. Leiskitės į žygį bei mėgaukitės vulkaninės kilmės kraštovaizdžiu, debesų reginiu.

Graikijos salos

Nuo pasakiškų kaimelių ir žavingų pakrantės miestelių iki romantiškiausių Graikijos salų bei gražiausių paplūdimių – visa tai randa poros, kurios nori pasimėgauti vienas kito draugija.

Knoso rūmai. Didžiausioje Graikijos saloje Kretoje esantys Knoso rūmai – vienas lankomiausių objektų saloje. Šiuose rūmuose, pasak legendos, gyveno mitologinė būtybė Minotauras – pusiau žmogus, pusiau jautis.

Samarijos tarpeklis. Objektas, kurį privalote aplankyti Kretoje – tai Samarijos tarpeklis. Gamta čia – įspūdinga. Tiesa, kelionė tarpekliu reikalauja fizinės ištvermės – tarpeklis driekiasi beveik 20 kilometrų.

Meilės kanalas. Korfu saloje esantis kanalas byloja, kad bet kuri pora, kuri išsimaudo šiuose vandenyse, visam laikui sutvirtina savo meilę. Tad, kodėl gi nepabandžius?

Navagio paplūdimys. Zakinto salos vizitinė kortelė – Navagio paplūdimys – privalomas objektas kiekvienam keliautojui. Tai gražiausias Zakinto salos paplūdimys, į kurį patekti galima tik valtimis ir laivais. Todėl viešėdami Peloponese užsisakykite ekskursiją bei nuvykite į šį paplūdimį. Jį puošia krištolo skaidrumo vanduo, baltas smėlis, iš abiejų pusių supančios uolos bei stūksančios surūdijusio laivo liekanos.

Madeira

Madeira ne veltui tituluojama Rojaus kampeliu Žemėje. Statūs uolėti kalnai, jaukūs paplūdimiai, kuriuos skalauja Atlanto vandenynas, egzotiškos giraitės ir žavingi miesteliai leidžia romantikai tvyroti ištisus metus.

Seixal paplūdimys. Juodojo smėlio paplūdimys Seixal – Europos Havajais vadinama Madeiros vieta. Netipinė smėlio spalva, uolos, šalia esantys kriokliai ir krantą skalaujantis Atlanto vandenynas – objektai, dėl kurio šis paplūdimys vadinamas vienas gražiausių senajame Žemyne.

Madeira

Porto Moniz. Šis salos šiaurės vakaruose esantis miestelis garsėja savo gamta. Ypatingai – natūraliais vandenyno krante esančiais baseinais, kurių vidutinė metinė vandens temperatūra yra 20 –21 laipsnis temperatūros. Taip pat kurortas pasižymi įlankomis, uolomis, miškais. Jis puikiai tinka ramiam poilsiui, ten gausu romantiškų kavinukių.

Fanal miškas. Tai – ikoniška vieta, kurią turi pamatyti visi gamtos mylėtojai. Paprastai šį mišką dengia rūkas, kuris sukuria ypatingą, mistišką atmosferą.

Žygis Pico do Arieiro. Pico do Arieiro yra viena iš trijų aukščiausių Madeiros viršukalnių, siekianti net 1818 metrų. Ši vieta turistų pamėgta saulėlydžio ir saulėtekio stebėjimui. Be to, joje dažnai lankosi įsimylėjėjai – čia dažnai įvyksta piršlybos, fotosesijos.

Vasarį romantikos norisi ne tik per Valentino dieną – ir jos lengva rasti legendiniuose viduramžiškuose Vokietijos miesteliuose. Jie žiemą primena iliustruotas vaikiškas knygeles: siaurose gatvelėse mažiau turistų, spalvingi senoviniai namukai išryškėja dar labiau, o sužvarbus sušilti ramiose kavinėse kviečia garuojantis karštas šokoladas su kvapniais kepiniais, rašoma keltų operatoriaus DFDS pranešime spaudai.

Riugeno sala

Prie Baltijos jūros žiemą? Ir dar į salą? Tai, kas iš pradžių gali skambėti neįprastai, gali virsti nepamirštama savaitgalio kelione. Tokiai įsimintinai patirčiai puikiai tinka Riugeno sala, esanti netoli lietuviams patogiai iš Klaipėdos pasiekiamo Kylio jūrų uosto. Ši pačių vokiečių numylėta sala žiemą atskleidžia kitą savo pusę nei sezono metu.

Čia šiltai apsirengus paplūdimiu galima vaikščioti valandų valandas ir nesutikti nė gyvos dvasios. Tuomet sušilti vienoje iš daugybės terminių vonių Binco (Binz) paplūdimio promenadoje. O toks gamtos stebuklas, kaip Jasmundo nacionalinis parkas su savo įspūdingomis akinančiai baltomis stačiomis uolomis, nepaliks abejingų net ir pučiant žiemiškam vėjui.

Hamburgas

Mažai žinomas faktas, kad Hamburge yra daugiau tiltų nei bet kuriame kitame pasaulio mieste – jų priskaičiuojama net iki 2,5 tūkst. O ir jame daugiau kanalų nei Amsterdame bei Venecijoje kartu sudėjus, tad miestas puikiai tinka romantiškiems pasivaikščiojimams žvelgiant į miesto atspindžius vandenyje.
Hamburgas

Šiaurės Vokietijoje esančiame Hamburge galima ir „pakeliauti“ po pasaulį. Tokią galimybę suteikia populiariausia miesto atrakcija – „Miniatiūrinė stebuklų šalis“. Tai svajingas pabėgimas į kerinčių miniatiūrų pasaulį, kuriame sudėtingi traukinių modeliai vingiuoja per romantiškus kraštovaizdžius ir mažytes miestų kopijas.

Žiema Hamburge ypatinga ir išskirtine pramoga – didžiausia Europoje dirbtinio ledo arena po atviru dangumi. Aplankykite „Planten und Blomen“ parke įkurtą „Indoo“ ledo areną. Verta čia su antra puse užsukti penktadieniais ir šeštadieniais, kai vakarais vyksta diskotekos ant ledo.

Froidenbergas

Šio miestelio nuotraukas tikriausiai ne kartą esate matę kelionių žurnaluose, nes žiemą Freudenbergas virsta brangakmeniu, įsikūrusiu vaizdingoje Zigo upės pakrantėje. Dailiai išrikiuotuose vieningos architektūros namuose viliojančiai spindi daugybė mažų langų, o kai iš kaminų vis dar rūksta debesys, miestelis atrodo kaip iš senovinės pasakos. Sakoma, kad gražiausias vaizdas atsiskleidžia iš Bürgerpark.

Liuneburgas

Daug raudonų plytų, viduramžių gatvelės, įvairus meno ir kultūros gyvenimas, kviečiančios kavinės bei įvairiausios parduotuvės, butikai: ne veltui Liuneburgas daugeliui žmonių yra viena gražiausių Šiaurės Vokietijos vietų. Dėl druskos vos už 1,5 val. nuo Kylio esantis nedidelis Hanzos miestas viduramžiais buvo ypač turtingas, o tai dar ir šiandien matyti istoriniame miesto centre. Pirmąja stotele apsilankymo metu dažnam tampa 55 metrų aukščio Liuneburgo vandens bokštas (Wasserturm Lüneburg), iš kurio atsiveria miesto panorama.
Liuneburgas

Geriausias būdas pasimėgauti miestu – leistis po senamiestį be žemėlapio einant atsitiktinėmis gatvelėmis, kurios patraukia dėmesį. Galėsite grožėtis architektūrinėmis viduramžių namų ir parduotuvių vitrinų detalėmis, gausybe bažnyčių.

Vernigerodė

Šiaurės rytiniame Harco kalnų šlaite įsikūrusi Vernigerodė žavi savo ypatinga atmosfera. „Spalvingasis Harco miestas“, kaip ją vadina patys vokiečiai, išsiskiria smailais senovinių namų stogais, kuriais nusėtas jaukus senamiestis. Istoriniame miesto centre vienas šalia kito rikiuojasi puikiai restauruoti namai, o tankus gatvelių tinklas dovanoja progą beklaidžiojant pasijusti lyg viduramžiuose.

Nepraleiskite progos pakilti aukštyn į kalnus „Brockenbahn“ – legendiniu siauruku, kuris keletą kartų per dieną pūsdamas garą iš Vernigerodės kyla iki aukščiausio Harco kalno. Taip pat verta aplankyti neogotikinę pilį su XIX a. meno istorijos muziejumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją