Vasariška nuotaika ir lankstumas – visais metų laikais

Iš vandens išlipęs jaunuolis ir miške žygiuojanti mergina, kurie gauna pranešimus apie tuoj prasidėsiančią pamoką – tai įvaizdinio „Corepetitus“ klipo personažai–korepetitoriai. „Galbūt atrodo neįtikėtina, bet taip tikrai gali būti – vesti pamokas galima ten, kur yra geras interneto ryšys. Ši veikla puikiai derinama su kitomis – studijomis ar laisvalaikiu“, – sako Tadas Jonaitis, „Corepetitus“ įkūrėjas.

Naujasis klipas buvo filmuojamas liepos viduryje, prie Gėlos ežero (Vilniaus raj.) ir šalia esančiuose miškuose. Režisierius Imantas Boiko, dirbęs su audiovizualine studija „Cechas“, siekė perteikti vasarišką ir kiek nostalgišką nuotaiką: „Turėjome tikrai smagų laiką filmuojant šį klipą, nes buvo graži, saulėta diena. Idėja gimė labai natūraliai – perteikti situacijas, kurios gal ir atrodo kiek fantastiškos. Tačiau dabar bene kiekvienas turime gerą interneto ryšį, tad ir vesti pamokas galima iš bet kur, netrukdant savo mėgstamų veiklų ar norų. Net ir iš ten, kur vasara tęsiasi ištisus metus“.

Rudenio slogutį prasklaidančią nuotaiką taip pat padiktavo ir atsinaujinęs „Corepetitus“ įvaizdis – ryškus, spalvingas, kaip ir jaunimas, kuris dažnai imasi korepetitoriaus veiklos: „Mūsų korepetitoriai – jauni, veržlūs, žingeidūs ir labai įdomūs žmonės, kurie nori toliau augti bei tobulėti. Nenuostabu, kad savo įvaizdžiu norime tai atspindėti ir eiti koja kojon su šiuolaikinėmis galimybėmis viską atlikti nuotoliu“, – dalijasi T. Jonaitis.

Pritraukia prasminga ir auginanti veikla

Paklaustas, kokių teigiamų privalumų šalia lankstumo turi nuotolinio korepetitoriaus veikla, T. Jonaitis nedvejodamas atsako, jog pasitenkinimo jausmą sukuria galimybė padėti kitiems siekti akademinių tikslų. „Matyti, kaip mokinys daro pažangą ir pasiekia norimų rezultatų – nepaprastai geras jausmas. Tai sustiprina korepetitoriaus pasitikėjimą savimi ir didina motyvaciją stengtis dar labiau. Be to, jis įkvepia studentus ir toliau siekti puikių rezultatų savo pačių studijose bei būsimoje karjeroje.“

Jis taip pat priduria, jog korepetitoriaus veikla padeda studentams tobulinti įvairius įgūdžius, į kuriuos atsižvelgia ir darbdaviai: tai – laiko planavimo ir organizaciniai įgūdžiai. Be to, korepetitoriams itin svarbu mokėti bendrauti.

„Moksleivius mokantys jaunuoliai išmoksta aiškiai ir veiksmingai perteikti mintis, prisitaikyti prie skirtingų mokymo stilių. Taip pat ugdomas kantrybės bei empatijos jausmas, nes korepetitoriai užsiima su įvairaus lygio mokiniais. Galiausiai, reikia sekti mokinių pažangą ir veiksmingai planuoti savo tvarkaraštį, o taip lavinami laiko valdymo ir organizaciniai įgūdžiai“, – pažymi startuolio vadovas.