„Bombiniai“ pyragėliai, kurie primena bandeles, – nuodėmingai skanūs“, – neleidžia suabejoti tinklaraštininkė.
Kaip pasakoja receptu pasidalijusi Vijolė Gerlikienė, instagrame pamačiusi receptą iškart ėmėsi darbo, nes pasirodė, kad pagaminti juos labai paprasta.
Pyragėliai kepami iš dviejų tešlų: bemielės sluoksniuotos ir plikytos. Galiausiai į iškepusio pyragaičio vidų įspaudžiamas vanilinis plikytas kremas.
„Kai pradėjau gaminti pagal receptą, net neįtariau, kad pyragėlių išeis tiek daug – net 18 vnt. Tačiau jie labai greitai ištirpo. Vis tik, jei kepsite mažai šeimai, ingredientus dalinkite per pusę“, – pataria tinklaraštininkė.
Reikės:
1 kg sluoksniuotos tešlos 1 kg (naudojo šaldytą).
Plikytai tešlai pasigaminti reikės:
5 vnt. M dydžio kiaušinių,
80 ml bekvapio aliejaus,
260 ml vandens,
250 g kvietinių miltų,
Žiupsnelis druskos ir žiupsnelis cukraus.
Plikytam vaniliniam kremui:
400 ml pieno,
2 kiaušinių trynių,
120 g cukraus,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (tinka ir kvietiniai miltai),
1 v. šaukšto vanilinio cukraus,
250 g minkšto sviesto.
Pabarstymui:
1 v. šaukšto cukraus pudros.
Gaminimas:
Kremui trynius , cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą sumaišyti, pilti pieną ir kaitinti nuolat maišant ant vidutinės ugnies.
Kai kremas sutirštėja, nukelti nuo ugnies, perdėti į kitą indą, uždengti maistine plėvele liečiant paviršių ir palikti atvėsti.
Sviestą išplakti iki šviesumo, po šaukštą dėti į atvėsusį plikytą kremą, išsukti. Kremą sudėti į konditerinį maišelį. Jei labai minkštas kremas, padėti į šaldytuvą.
Plikytai tešlai vandenį, aliejų, cukrų, druską pilti į puodą ir kaitinti iki užvirimo. Tada nukelti nuo ugnies, sudėti miltus ir maišyti mentele, kol neliks sausų miltų.
Uždėti puodą vėl ant ugnies ir nuolat maišant mentele pakaitinti 1 min.
Perdėti plikytą masę į kitą indą, atvėsinti.
Tada į tešlą dėti po vieną kiaušinį ir plakti maišytuvu. Tešla turi būti tokia, kad kristų nuo mentelės, o ant jos liktų lyg trikampis liežuvėlis. Jei trūksta kiaušinių, tada reikia dar vieną suplakti ir po truputį pilti į tešlą.
Atšildytą sluoksniuotą bemielę tešlą pakočioti ir supjaustyti maždaug 24×24 cm kvadratais.
Į kvadrato vidurį dėti šaukštą plikytos tešlos ir sulankstyti kaip voką.
Pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant tarpus ir kepti įkaitintoje iki 180° laipsnių orkaitėje 50–55 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, jos neatidarinėti, kol pyragėliai kepa.
Iškeptus pyragėlius atvėsinti.
Tada juos pradurti ir į vidų įspausti plikyto vanilinio kremo.
Apibarstyti cukraus pudra ir jau galite mėgautis traškiais, ne per saldžiais pyragėliais.
„Mums labai patiko! Mėginkite ir jūs“, – sako Vijolė Gerlikienė.