„Bombiniai“ pyragėliai, kurie primena bandeles, – nuodėmingai skanūs“, – neleidžia suabejoti tinklaraštininkė.

Kaip pasakoja receptu pasidalijusi Vijolė Gerlikienė, instagrame pamačiusi receptą iškart ėmėsi darbo, nes pasirodė, kad pagaminti juos labai paprasta.

Pyragėliai kepami iš dviejų tešlų: bemielės sluoksniuotos ir plikytos. Galiausiai į iškepusio pyragaičio vidų įspaudžiamas vanilinis plikytas kremas.

„Kai pradėjau gaminti pagal receptą, net neįtariau, kad pyragėlių išeis tiek daug – net 18 vnt. Tačiau jie labai greitai ištirpo. Vis tik, jei kepsite mažai šeimai, ingredientus dalinkite per pusę“, – pataria tinklaraštininkė.

Reikės:

1 kg sluoksniuotos tešlos 1 kg (naudojo šaldytą).

Plikytai tešlai pasigaminti reikės:

5 vnt. M dydžio kiaušinių,

80 ml bekvapio aliejaus,

260 ml vandens,

250 g kvietinių miltų,

Žiupsnelis druskos ir žiupsnelis cukraus.

Plikytam vaniliniam kremui:

400 ml pieno,

2 kiaušinių trynių,

120 g cukraus,

2 šaukštai kukurūzų krakmolo (tinka ir kvietiniai miltai),

1 v. šaukšto vanilinio cukraus,

250 g minkšto sviesto.

Pabarstymui:

1 v. šaukšto cukraus pudros.

Gaminimas:

  • Kremui trynius , cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą sumaišyti, pilti pieną ir kaitinti nuolat maišant ant vidutinės ugnies.

  • Kai kremas sutirštėja, nukelti nuo ugnies, perdėti į kitą indą, uždengti maistine plėvele liečiant paviršių ir palikti atvėsti.

  • Sviestą išplakti iki šviesumo, po šaukštą dėti į atvėsusį plikytą kremą, išsukti. Kremą sudėti į konditerinį maišelį. Jei labai minkštas kremas, padėti į šaldytuvą.

  • Plikytai tešlai vandenį, aliejų, cukrų, druską pilti į puodą ir kaitinti iki užvirimo. Tada nukelti nuo ugnies, sudėti miltus ir maišyti mentele, kol neliks sausų miltų.

  • Uždėti puodą vėl ant ugnies ir nuolat maišant mentele pakaitinti 1 min.

  • Perdėti plikytą masę į kitą indą, atvėsinti.

  • Tada į tešlą dėti po vieną kiaušinį ir plakti maišytuvu. Tešla turi būti tokia, kad kristų nuo mentelės, o ant jos liktų lyg trikampis liežuvėlis. Jei trūksta kiaušinių, tada reikia dar vieną suplakti ir po truputį pilti į tešlą.

  • Atšildytą sluoksniuotą bemielę tešlą pakočioti ir supjaustyti maždaug 24×24 cm kvadratais.

  • Į kvadrato vidurį dėti šaukštą plikytos tešlos ir sulankstyti kaip voką.

  • Pyragėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant tarpus ir kepti įkaitintoje iki 180° laipsnių orkaitėje 50–55 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, jos neatidarinėti, kol pyragėliai kepa.

  • Iškeptus pyragėlius atvėsinti.

  • Tada juos pradurti ir į vidų įspausti plikyto vanilinio kremo.

  • Apibarstyti cukraus pudra ir jau galite mėgautis traškiais, ne per saldžiais pyragėliais.

„Mums labai patiko! Mėginkite ir jūs“, – sako Vijolė Gerlikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)