„Šį receptą sugalvojau virdama kalakutienos sultinį trintai daržovių sriubai. Mėsytę susmulkinau ir ketinau gaminti didžkukulius, bet, akims užkliuvus už pundelio šviežių špinatų, mintyse atsirado kitoks gaminio formatas“, – apie netikėtai gimusį receptą pasakoja mokytojos padėjėja.

Kristina Binkienė

Keturis sūnus su vyru auginanti Kristina pastebi, kad bulviniai patiekalai šeimoje labai mėgstami. Juolab, kad patys augina bulves – kaip tai darė tėvai bei seneliai. Tiesa, kartais smalsumo vedina, Kristina bulvių nusiperka ir parduotuvėje, mat nori išbandyti skirtingas jų savybes, atrasti patinkančias veisles.

O iš bulvių Kristina gamina labai įvairius, dažno lietuvio mėgstamus patiekalus: bulvių košę garnyrui, lietinius su bulviniu dažiniu, bulvinius, žemaičių, Kėdainių blynus, kugelį, didžkukulius, cepelinus ir, žinoma, keptas bulves su šaltibarščiais.

Na o šiandien Kristina Binkienė kviečia išbandyti naują patiekalą – bulvių vyniotinį su mėsa.

Virtų bulvių vyniotinis su kalakutiena

Reikės:

Tešlai:

virtų bulvių,

kiaušinio,

krakmolo, druskos

(1 kilogramui virtų bulvių – 1 kiaušinis, 100 g krakmolo).

Įdarui:

kalakutienos

svogūno

česnako

alyvuogių aliejaus

sviesto

grietinėlės

virtos morkos

špinatų

fermentinio sūrio

Gaminimas:

  • Vyniotinio pagrindui – su lupena virtos bulvės. Jas atšaldyti, nulupti, sugrūsti ar sumalti. 1 kg bulvių masės reikia 1 kiaušinio ir 100 g krakmolo, druskos. Suminkyti tešlą.

  • Įdarui Kristina naudojo su prieskoninėmis daržovėmis virtą kalakutieną. Ją reikia susmulkinti ir pakepinti su smulkintais svogūnu ir česnaku alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinyje. Jei turite, čia nepamaišytų ir šlakelis grietinėlės.

  • Ant stalo patiesti maistinę plėvelę ir ant jos iškloti bulvių masę, paspaudžiant suformuoti stačiakampį blyną.

  • Per vidurį sudėti česnakiniame aliejuje pašildytus špinatus.

  • Ant špinatų sudėti mėsos įdarą, ant viršaus – per visą ilgį išdėlioti perpjautą virtą morką.

  • Atkeliant plėvelę suformuoti vyniotinį.

  • Vyniotinį patepti lydytu sviestu, viršų apdėti sūrio juostelėmis.

  • Kepti 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

  • Vyniotinį patiekti su tirpinto sviesto su grietine padažu.

Na o norintys pagaminti įmantresnį patiekalą, gali išbandyti šį Kristinos patiekalą, kuris labiau žinomas iš „veselių, garsių giminės balių, babos Juzefos devyniasdešimtmečio ar keturnedėlio“: Iš aukso fondo: kaunietė pagamino veselių ir garbingų jubiliejų pažiba vadinamą kelmą – pavyko ir be šonkaulių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)