Voveraičių rizotui jums reikės (2-4 asmenims):
- arborio rūšies rizoto ryžių;
- 200-300 g voveraičių;
- 4-5 salierų stiebų;
- 2-3 vidutinio dydžio svogūnų;
- 100 g sviesto;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 100 ml baltojo vyno;
- 1l daržovių sultinio
- 50 g kietojo sūrio (geriausia, jei tai parmezanas ar grana padano sūris)
- druskos, pipirų, šviežių prieskoninių žolelių.
Paruošimas:
Išlydykite 50 g sviesto giliame puode, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitus šiam mišiniui, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir salierų kotus.
Apkepkite, kol jie suminkštės ir jų kiekis sumažės. Sudėkite ryžius ir dar šiek tiek pakepkite nuolatos maišydami mediniu ir specialiu plastikiniu šaukštu, kad nepažeistumėte ryžių tekstūros. Į puodą šliūkštelėkite baltojo vyno ir vėl gerai išmaišykite, kol vynas išgaruos.
Tuomet po truputį pilkite sultinį ir maišydami virkite, kol ryžiai suminkštės, bet liks šiek tiek kieti – al dente. Tai užtruks apie 10 minučių.
Kai rizoto tekstūra taps šilkine, sudėkite nuplautas voveraites (pasilikite kelias mažas voveraites papuošimui) ir vėl gerai, atsargiai išmaišykite.
Įdėkite likusį 50 gr sviesto, sutarkuokite sūrį ir dar kartą gerai išmaišykite, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Palikite rizotą uždengtame puode 3-5 minutes. Per tą laiką keptuvėje ant sviesto ar aliejaus apkepkite kelias mažiausias voveraites papuošimui.
Patiekite karštą rizotą gilesnėse lėkštėse, papuoškite apkeptomis voveraitėmis ir žalumynais.
Skanaus.