Internete susiradusi receptą pasiruošiau:
Kiaušinį – 1 vnt.,
Cukraus – 1 a. š.,
Druskos – 0,5 a. š. ,
Garstyčių – ą a. š. su kaupu,
acto – 1 v. š.
Svarbu, kad visi produktai būtų vienodos temperatūros, tad kiaušinį reikia išimti iš šaldytuvo gerokai prieš gaminant. Ir siekiant išvengti užsikrėtimo salmonelėmis, jį kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu.
Labai svarbus indo pasirinkimas – jis turi būti tokio diametro, kad trintuvo galvutė vos tilptų, ji negali laisvai judėti.
Ruošiantis ingredientus maišyti itin svarbu trintuvą į indą nuleisti taip, kad kiaušinis būtų po jo galva, tiesiai po peiliukais. Ir tada trinti. Kelias sekundes trinti nejudinant nei aparato, nei indelio – tai labai svarbu! Kai jau pro trintuvo kraštą ima skverbtis balta masė, galima pamažu trintuvą judinti.
Visas maišymo procesas truko apie minutę – ir tai, prisipažinsiu, mane nuoširdžiai nustebino. Negalėjau patikėti, kad vos per minutę pagaminau apie 300 g balto ir tiršto majonezo.
Paragavau – skonis buvo tiesiog nuostabus. Mano majonezas niekuo nesiskyrė nuo pirkėjų itin pamėgto produkto, kurio kaina paskutiniu metu itin išaugo.
Sužavėjo ir produkto tekstūra – tiršta, bet tuo pačiu minkšta ir švelni.
Gamybos proceso greitis ir paprastumas nustebino ir gailiuosi vieno – kad pasigaminti majonezo nepabandžiau anksčiau. Jau planuoju, kad ateityje ruošdama majonezą bandysiu jį gardinti krapais, česnakais ir pan. Juk taip galima įgauti įvairiausių skonių pagardą. O svarbiausia – majonezui pagaminti tereikėjo kelių ingredientų, kurių yra kiekvienoje virtuvėje.
Paskaičiavau gaminio savikainą – apie pusantro euro už 300 g. Tad nebekyla klausimų, kokį majonezą – namų gamybos ar pirktinį – nuo šiol valgys mano šeima.