Moteris tikina: šeima liko sužavėta.
„Mums patiko. Tikrai kartosiu! Todėl drąsiai dalinuosi su jumis“, – sako Neringa ir pateikia receptą.
Pagrindui (26 cm skersmens) reikės:
• 120 g sviesto
• 85 g cukraus
• žiupsnelis druskos
• 1 kiaušinis
• 240 g miltų
Pirmam įdarai:
• 90 g skrudintų smulkintų riešutų (migdolai, lazdyno, graikiški ...)
• 170 g kondensuoto pieno
Antram įdarui:
~ 100 ml tirštos uogienės (naudojau obuolių/abrikosų)
Gaminimas:
* Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
* Sviestą išsukame su druska, cukrumi, įmušame kiaušinį, išmaišome iki vientisos masės. Dalimis įsijojame miltus, greitai užminkome minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą.
* Atšaldome ~30 min. (nebūtina).
* Riešutus paskrudiname, susmulkiname ir sumaišome su kondensuotu pienu.
Iš likusios pagaminame 3 skirtingų ilgių virveles, kurias prilipdome prie pagrindo (darome 3 apskritimus nuo didžiausio iki maźiausio, taip gaudami 4 griovelius, į kuriuos dėsime įdarą.
* Į gautus griovelius pakaitomis dedame riešutų bei uogienės įdarus.
* Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.
* Atvėsiname ir mėgaujamės.