„Esu absoliuti smėlinės tešlos fanė, todėl mano virtuvėje ji gan dažna viešnia. Namie nebuvo nieko saldaus, o be saldumynų gyventi negaliu. Norėjau kažko paprasto ir greitai pagaminamo, juolab, kad į parduotuvę važiuoti irgi tingėjau. Peržiūrėjau keletą video receptų internete, „prisižvejojau“ idėjų ir sukurpiau savo improvizaciją“, – štai taip paprastai apie pyrago gimimą pasakoja Neringa.

Moteris tikina: šeima liko sužavėta.

„Mums patiko. Tikrai kartosiu! Todėl drąsiai dalinuosi su jumis“, – sako Neringa ir pateikia receptą.

Smėlinės tešlos pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Pagrindui (26 cm skersmens) reikės:
• 120 g sviesto
• 85 g cukraus
• žiupsnelis druskos
• 1 kiaušinis
• 240 g miltų

Pirmam įdarai:

• 90 g skrudintų smulkintų riešutų (migdolai, lazdyno, graikiški ...)
• 170 g kondensuoto pieno

Antram įdarui:

~ 100 ml tirštos uogienės (naudojau obuolių/abrikosų)

Gaminimas:

* Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros.

* Sviestą išsukame su druska, cukrumi, įmušame kiaušinį, išmaišome iki vientisos masės. Dalimis įsijojame miltus, greitai užminkome minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą.

* Atšaldome ~30 min. (nebūtina).

* Riešutus paskrudiname, susmulkiname ir sumaišome su kondensuotu pienu.

* Tešlą padaliname į 2 nevienodas dalis. Maždaug 3/4 tešlos išformuojame rankomis kepimo formoje.
Iš likusios pagaminame 3 skirtingų ilgių virveles, kurias prilipdome prie pagrindo (darome 3 apskritimus nuo didžiausio iki maźiausio, taip gaudami 4 griovelius, į kuriuos dėsime įdarą.

* Į gautus griovelius pakaitomis dedame riešutų bei uogienės įdarus.

* Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.

* Atvėsiname ir mėgaujamės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją