Naminiai kūčiukai
„Daug metų kūčiukus kepu pati. Tai išties patikrintas ir geras receptas – kūčiukai visada išeina gardūs. Jei norite traškesniu kūčiukų, juos kepkite mažesnius, didesni bus minkštesni. Receptas labai lengvas, tad be jokio vargo išsikepsite kūčiukų patys“, – daljasi maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Reikės:
500 g miltų,
7 g mielių (sausų),
300 ml šilto vandens,
100–120 g cukraus (pagal skonį),
2 v. š. aliejaus,
žiupsnelio druskos,
0,5 st. aguonų.
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų, žiupsnelį druskos, aguonas, šiltą vandenį ir aliejų.
Visus produktus sumaišiau ir užminkiau tešlą, kurią pastačiau šiltai, kad iškiltų.
Kai tešla iškyla, ją perminkiau, dariau pailgas juosteles ir jas pjausčiau nedideliais gabaliukais.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą (iš viso išėjo 4 skardos) sudėjau paruoštus kūčiukus ir kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 12–15 min.
Pastebėjimas: jei masė lips prie rankų, rankas ir stalviršį pamiltuokite.
Gardžių kūčiukų. Skanaus.