„Tai labai vykęs vykęs desertas, kuris ir figūrai naudingas, ir gaivus, ir tuo pačiu galėsite sunaudoti įvairiausias uogas ar vaisius, kurie stumdosi šaldytuve“, – sako maisto tinklrašatininkė.
Kefyro ir uogų desertas
Reikės:
500 ml kefyro
500 g uogų arba vaisių (vengti kivių ir ananasų, nes gali sunkiai sustingti)
20 g želatinos
3 v. š. klevų sirupo arba skysto medaus
Gaminimas:
1. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti, kol išbrinks.
2. Receptui Roma naudojo šilauoges, trešnes, mandarinus ir persiką. Vaisius supjaustė gabaliukais, trešnes – per pusę ir išėmė kauliukus. Šiuo metu trešnių rasti sudėtingiau, tad naudokite kitus vaisius ar uogas. Viską sudėti į dubenį.
3. Ten pat supilti ir visą kefyrą su sirupu, viską išmaiyti.
4. Ištirpinti želatiną. Romai pasiteisinę šie tirpinimo būdai: karšto vandens vonelė, mikrobangų krosnelė ar karšto oro gruzdintuvė.
5. Visa tai supilti į kefyro masę ir dar kartą viską išmaišyti.
6. Kekso formą iškloti maistine plėvele ir supilti visą masę, šiek tiek ją palyginti šaukštu.
7. Palikti šaldytuve stingti per naktį.8. Išėmusi desertą iš maistinės plėvelės Roma padėjo jį ant lentelės ir, kol suvalgė, laikė šaldytuve (ilgai laikant kambario temepratūroje ištyžta).