Be to, nuo šiol jį skaninsite ne paprasta grietine, tačiau pagardinta marinuotais burokėliais. Tikrai nustebsite, kaip šis duetas derės ir žavės savo skoniais.

Kugelis per 9 min.

3–4 asm. reikės:

1 didelio svogūno
1 šaukšto linų sėmenų ir rapsų aliejaus
100 g pjaustytų rūkytų lašinukų gabaliukų (spirgučiams)
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
9–10 vidutinių bulvių
1 stiklinės pieno
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Tamsios ruginės duonos giros (patiekimui)

Gaminimas:

1. Svogūną nulupkite, perpjaukite į 4 dalis ir dėkite į daugiafunkcį maisto kombainą. Nustatykite pjaustymo funkciją. Pilkite linų sėmenų ir rapsų aliejaus, sumažinkite pjaustymo funkciją ir šiek tiek pakaitinkite. Kai nugaruos svogūnų sultys, sudėkite lašinukus, toliau palikite maišymo ir kaitinimo funkciją. Įberkite ketverių pipirų mišinio.

2. Bulves nuskuskite.

3. Į skardelę dėkite lašinukus ir svogūnus, paskleiskite tolygiai. Berkite ketverių pipirų mišinio.

4. Į kombainą sudėkite bulves, pilkite pieno ir įjunkite kaitinimo funkciją. Pienui užvirus, išjunkite kaitrą ir įjunkite malimą. Viską sumalus įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir viską išmaišykite.

5. Į skardelę su lašinukais pilkite bulvių masę.

6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min.

7. Galite patiekti su tamsia rugine duonos gira.

PATARIMAI:
Jei mėgstate, kugelio masę galite paskaninti kalendrų grūdeliais.

Marinuotų burokėlių grietinė

4 šaukštų grietinės
2 šaukštų marinuotų burokėlių „Klasika“
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio

Grietinę sumaišykite su marinuotais burokėliais „Klasika“.
Berkite ketverių pipirų mišinio ir gerai išmaišykite.

Daugiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)