„Saldūs, miltiniai kepiniai yra mano didžiausia meilė, bet vien jais gyvas nebūsi. Dauguma stipriosios lyties atstovų negali gyventi be mėsiškų patiekalų, ne išimtis – ir mano vyras. Tiesą pasakius, gerai paruoštą mėsos kepsnį mielai valgau ir aš, bet daug praktikos tame reikale neturiu“, – imdamasi iššūkio neslėpė Estijoje gyvenanti Neringa.

Tad prekybos centre užmačiusi nedidelę, vos 1,2 kg karką susigundė nusipirkti.

„Galvoju, pats laikas išbandyti nuo-iki pasigaminti pačiai“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Neringa internete peržiūrėjo keletą receptų, pasikonsultavo su drauge ir ėmėsi darbo.

„Ir ką – pavyko. Jau senokai su vyru nevalgėme tokios karkos, kur mėsa krenta nuo kaulo ir tiesiog tirpsta burnoje. Be galo džiaugiuosi ir dalinuosi šiuo gėriu“, – sako Neringa Lindman dalydamasi itin pavykusiu receptu.

Tamsiame aluje marinuota karka

Ingredientai:

• 1,2 kg karka
• 0,5 l porteris (ar kito tamsaus alaus)
• 1 svogūnas
• 3 skiltelės česnako
• 1 morka
• salieras (šviežias ar džiovintas, bet nebūtina)
• lauro lapas
• susmulkintas čili pipiras
• 10 žirnelių juodųjų pipirų
• 3 gvazdikėliai
• 2 v. š. druskos
(Ar kiti jūsų mėgiami prieskoniai.)
Aptepimui (gleizas):
• 0,5 v. š. medaus
• 2 v. š. sojos padažo
• 1 a. š. aštrių garstyčių

Gaminimas:

* Nuplautos ir nusausintos karkos mėsoje padariau įpjovas, į kurias sukišau supjaustytą česnaką. Po to užpyliau alumi, sudėjau likusius prieskonius ir palikau per naktį marinuotis. Kai galėjau, vis pavarčiau, nes alus visos karkos neapsėmė (jei negaila, galite pripilti daugiau).

* Kitą dieną užpyliau vandens, kad apsemtų ir ant mažos kaitros virti apie 80 min., arba kol mėsa taps minkšta.
Aptepimui skirtus produktus maišydama pašildžiau, kol ištirpo medus. Gauta glazūra aptepiau karką ir pašoviau kartu su bulvėmis į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepiau apie 45 min. (Bekepant dar pora kartų aptepiau glazūra, vis apversdama.)
* Valgėme su garstyčiomis bei mano gamintais aštriaisiais marinuotais agurkėliais.
Mėsa buvo minkštutė, sultinga, krito nuo kaulo. Taip, kaip mėgstame. Tik kitą kartą šiek tiek daugiau pabaigoje paskrudinsiu, kad oda būtų traški.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)