Tad prekybos centre užmačiusi nedidelę, vos 1,2 kg karką susigundė nusipirkti.
„Galvoju, pats laikas išbandyti nuo-iki pasigaminti pačiai“, – pasakoja tinklaraštininkė.
Neringa internete peržiūrėjo keletą receptų, pasikonsultavo su drauge ir ėmėsi darbo.
„Ir ką – pavyko. Jau senokai su vyru nevalgėme tokios karkos, kur mėsa krenta nuo kaulo ir tiesiog tirpsta burnoje. Be galo džiaugiuosi ir dalinuosi šiuo gėriu“, – sako Neringa Lindman dalydamasi itin pavykusiu receptu.
Ingredientai:
• 1,2 kg karka
• 0,5 l porteris (ar kito tamsaus alaus)
• 1 svogūnas
• 3 skiltelės česnako
• 1 morka
• salieras (šviežias ar džiovintas, bet nebūtina)
• lauro lapas
• susmulkintas čili pipiras
• 10 žirnelių juodųjų pipirų
• 3 gvazdikėliai
• 2 v. š. druskos
(Ar kiti jūsų mėgiami prieskoniai.)
Aptepimui (gleizas):
• 0,5 v. š. medaus
• 2 v. š. sojos padažo
• 1 a. š. aštrių garstyčių
Gaminimas:
* Kitą dieną užpyliau vandens, kad apsemtų ir ant mažos kaitros virti apie 80 min., arba kol mėsa taps minkšta.
Aptepimui skirtus produktus maišydama pašildžiau, kol ištirpo medus. Gauta glazūra aptepiau karką ir pašoviau kartu su bulvėmis į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kepiau apie 45 min. (Bekepant dar pora kartų aptepiau glazūra, vis apversdama.)
* Valgėme su garstyčiomis bei mano gamintais aštriaisiais marinuotais agurkėliais.
Mėsa buvo minkštutė, sultinga, krito nuo kaulo. Taip, kaip mėgstame. Tik kitą kartą šiek tiek daugiau pabaigoje paskrudinsiu, kad oda būtų traški.