Paragavę blynų Roma su vyru vieningai nusprendė, kad jie labai skanūs ir beveik nenusileidžia įprastiems. Esminis skirtumas tas, kad kepti orkaitėje blynai yra minkštesni, neturi traškios plytelės.
„Na, bet ir aliejus „nevarva“. Mano manymu, tai puiki alternatyva visiems, kas pasiilgo bulvinių blynų, bet jų atsisakė, nes vengia kaloringo maisto“, – pastebi kūrėja.
Kiekvienam save gerbiančiam lietuviui bulviniai blynai yra vienas iš mėgstamiausių patiekalų. O dabar yra tobulas metų laikas mėgautis šiuo receptu, nes nesunkiai galime įsigyti šviežių bulvių, kurių esame taip pasiilgę. Belieka pasidaryti tešlą, pasiruošti grietinę ar jogurto padažą ir skanauti!
16-ai vnt. blynelių:
500 g bulvių
1 kiaušinis
1 nedidelis svogūnas
6 v.š. kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Prieskoniams – druska ir pipirai.
Jogurto padažui:
100 g graikiško jogurto
Druskos
Česnako granulių
Petražolių
• Pirmiausia nuskusti bulves. Galite jas sudėjti į S formos smulkintuvą, arba tarkuoti smulkia/burokine tarka, jei tokio smulkintuvo neturite. Kartu susmulkinti ir svogūną.
• Įmaišyti kiaušinį, miltus, kepimo miltelius ir pagal skonį druskos ir pipirų. Tešlai leisti šiek tiek pastovėti, kad galėtumėte „nusemti“ susidariusį skystį.
• Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Ant skardos patiesti kepimo popierių ir jį labai plonu sluoksniu aptepti jį aliejumi. Šaukštu formuoti blynelius, įkišti į orkaitę ir kepti 10 minučių. Tada mentelės pagalba apversti ir kepti dar 10 minučių. Viskas!
• Sumaišyti padažo ingredientus. Prieskonių dėkite pagal skonį.
PATARIMAS: Jei bulvės labai „skystos“, į bulvinių blynų tešlą nepagailėkite kiek daugiau miltų, kad vietoj blynelių nesigautų vienas didelis blynas.