Jurga šį pyragą atmena nuo vaikystės.
Žinoma, sutinka, tinka ir rududu.
„Bet naminė karamelė – kur kas geriau. Juolab, kad šis karamelės receptas tikrai labai geras. Karamelė gaunasi nuostabi“, – sako J. Medžionienė ir kviečia pasigaminti.
Reikės:
300 g cukraus
3 v. š vandens
125 g sviesto
300 ml riebios grietinėlės
Gaminimas:
* Cukrų ir vandenį supilti į puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol paruduos. Tai užtruks apie 10 minučių. Nemaišyti. Svarbiausia – kantrybė.
* Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies.
* Kitame puode užvirti grietinėlę.
* Karamelę grąžinti ant kaitlentės, supilti per kelis kartus grietinėlę, nuolat maišyti.
* Virti apie 5 minutes maišant.
* Pravėsus galima įberti žiupsnį stambios stalo druskos. Bus sūdyta karamelė.
„Kai jau visi sluoksniai sutepti, pyragą lengvai paspaudžiu knyga, bet ne per sunkia. Gerai būtų, kad desertas pastovėtų per naktį“, – pataria.
Na o tokio pyrago yra ne viena variacija.
„Man dar patinka su kondensuotu pienu, kurį pašildau su šiek tiek sviesto. Kitam sluoksniui tinka bet kokios rūgštesnės uogos“, – gaminant šį pyragą tinklaraštininkė kviečia improvizuoti.