Virtuvėje pas pauliusweets" projekto autorius Paulius Balčiukynas, kartu su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite gamina gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai tešlai:

  • 210 g miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • 20 g cukraus
  • 115 g šalto sviesto
  • 60 ml šalto vandens
Galetė su fermentiniu sūriu ir kumpiu


Įdarui:

  • 250 g
    rikotos sūrio
  • 1 didelis svogūnas
  • 100 g šaltai rūkyto kiaulienos kumpio
  • 2 dideli pomidorai
  • 90 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinis aptepimui
  • žalumynai apibarstymui

Tešlos paruošimas

Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Sudėti šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišyti. Trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Palaipsniui į trupinius supilti šaltą labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilti jo viso iš karto, stebėti, kada trupiniai pradeda kibti. Jeigu matote, kad trupiniai yra per sausi ir nekimba, įpilti dar šlakelį šalto vandens.

Galetė su fermentiniu sūriu ir kumpiu

Perkelti tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Dar šiek tiek lengvai paminkyti ir suformuoti iš tešlos rutulį. Suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 30-60 minučių.

Įdaro paruošimas

Svogūnus susmulkinti nedideliais kubeliais ir pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kumpį supjaustyti riekelėmis. Pomidorus supjaustyti vidutinio storumo riekelėmis. Pasiruošti visus produktus ir atidėti į šalį, kol tešla bus atšalusi ir galėsite ją išimti iš šaldytuvo.

Galetė su fermentiniu sūriu ir kumpiu

Galetės paruošimas

Galetė su fermentiniu sūriu ir kumpiu

Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruošti lakštą kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstyti jį miltais. Išimti iš šaldytuvo atšalusią tešlą, perkelti ant kepimo popieriaus ir iškočioti į daugiau ar mažiau taisyklingą 30-35 cm skersmens apskritimą. Tešlos apskritimą, palikti švarų, aptepti rikotos sūriu. Ant sūrio tolygiai užberti kepintus svogūnus. Išdėlioti kumpio riekeles. Ant šių – pomidorų riekeles. Apibarstyti žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Viršų apibarstyti tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu. Tešlos kraštelius užlenkti į vidinę pusę. Dubenėlyje išplakti kiaušinį ir aptepti juo užlenktus tešlos kraštus. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol tešlos kraštai taps gražiai auksinės spalvos, o sūris gražiai apskrus. Jeigu matote, kad kepimo metu tešlos kraštai ima per daug ruduoti, uždengti galetę lakštu folijos. Kelias minutes atvėsinti, apibarstyti žalumynais ir iš karto patiekti.

Galetė su fermentiniu sūriu ir kumpiu