Tad jei perkant kruopas pričiupote ir žirnių maišelį, siūlau šiandien vakare ar savaitgalį juos ir pasigaminti. Pigu, skanu ir prisiminsite jau seniai užmirštus aromatus.
Žirniai su spirgučiais
Reikės:
- Neskaldytų šlifuotų žirnių (400 g)
- Švarcvaldo kumpio arba kito rūkyto kumpelio, šoninės (200 g)
- Svogūnų (nedidelių 3-4 vnt.)
- Skiltelės česnako
- Druskos
- Pipirų
- Šiek tiek aliejaus
- Poros valgomų šaukštų grietinės
Paruošimas:
Prieš virimą rekomenduojama žirnius nuplauti.
Žirnius suberti į pasūdytą verdantį vandenį (400 g žirnių – 2,5-3 litrai vandens). Ant vidutinės ugnies virkite 35-40 minučių nemaišydami. Kol žirniai virs, pasiruoškite spirgučius.
Kubeliais supjaustykite kumpelį, susmulkinkite svogūną, česnaką ir pakepkite keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus.
Sudėkite žirnius į dubenį, pabarstykite juodaisiais pipirais ir pagardinkite spirgučiais su svogūnu ir grietine. Skanaus!