Tad jei perkant kruopas pričiupote ir žirnių maišelį, siūlau šiandien vakare ar savaitgalį juos ir pasigaminti. Pigu, skanu ir prisiminsite jau seniai užmirštus aromatus.

Žirniai su spirgučiais


Reikės:

  • Neskaldytų šlifuotų žirnių (400 g)
  • Švarcvaldo kumpio arba kito rūkyto kumpelio, šoninės (200 g)
  • Svogūnų (nedidelių 3-4 vnt.)
  • Skiltelės česnako
  • Druskos
  • Pipirų
  • Šiek tiek aliejaus
  • Poros valgomų šaukštų grietinės
Žirniai su spirgučiais

Paruošimas:

Prieš virimą rekomenduojama žirnius nuplauti.

Žirnius suberti į pasūdytą verdantį vandenį (400 g žirnių – 2,5-3 litrai vandens). Ant vidutinės ugnies virkite 35-40 minučių nemaišydami. Kol žirniai virs, pasiruoškite spirgučius.

Žirniai su spirgučiais

Kubeliais supjaustykite kumpelį, susmulkinkite svogūną, česnaką ir pakepkite keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus.

Žirniai su spirgučiais

Sudėkite žirnius į dubenį, pabarstykite juodaisiais pipirais ir pagardinkite spirgučiais su svogūnu ir grietine. Skanaus!

Žirniai su spirgučiais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)