Puikus receptas sriubų mėgėjams, o ypač pomidorų sriubos. Šis patiekalas idealiai tinkantis tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. O jei norisi sočiau, į sutrintą sriubą įdėkite virtų ryžių.

2asmenims, 40 min.

  • 400 g pomidorų
  • 2 vnt. raudonų paprikų
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 mažo pundelio šviežio čiobrelio
  • 180 ml sultinio
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto
  • 1 šaukšto cukraus
  • baziliko lapelių
  • pagal skonį druskos


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, paprikas, svogūną ir česnakus. Pašlakstykite aliejumi, čiobrelio šakelėmis ir dėkite kepti į orkaitę apie 30 min.

Į trintuvą sudėkite keptas (odeles nuimkite) daržoves ir įpilkite vyno actą, suberkite cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Daržovių masę praskieskite karštu sultiniu ir pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska bei baziliko lapeliais.

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba