Tinklaraštininkė pasakoja, kad šį receptą turi seniai – kadaise jį iškaulijo iš buvusio kolegos.

Neringa Lindman

Šis desertas, pasak Neringos, puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. O abejingų „Skruzdėlynui“ niekada nebūna.

Skruzdėlynas kitaip

Tešlai:

• 250 g sviesto

• 2 kiaušiniai (L dydžio)

• žiupsnelis druskos

• 200 g grietinės

• 500 g miltų

• 150 g kapotų, lengvai skrudintų graikinių riešutų

Sumaišymui:

• 2 indeliai saldaus kondensuoto pieno

Gaminimas:

  • Ant nedidelės kaitros ištirpiname sviestą. Pravėsusį sumaišome su kiaušiniais, grietine, miltais bei druska. Užminkome minkštą tešlą, kurią rankomis (galima ir pakočioti) paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  • Tešlą subadome šakute.

  • Kepame iki 180° laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (naudojau funkciją su vėjeliu) apie 30 min., kol gražiai parus.

  • Iškepusią tešlą atvėsiname, sutrupiname rankomis ar sutarkuojame burokine tarka.

  • Gautus trupinius sumaišome su riešutais bei kondensuotu pienu.

  • Paprastai, gautą masę sudėdavau į plėvele išklotą pusrutulio formos indą ir palikdavau šaldytuve apstingti. Po to indą apversdavau ant lėkštės, kurį nuėmus gaudavau kauburėlį, panašų į skruzdėlyną. Apibarstydavau aguonomis.

  • Šįkart sugalvojau masę sudėti į keksiukų formas. Krapštymosi daugiau, bet labai patogu – nereikia pjaustyti.

  • Iš šio kiekio gavosi 21 pyragėlis.

  • Greita ir skanu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją