Tinklaraštininkė pasakoja, kad šį receptą turi seniai – kadaise jį iškaulijo iš buvusio kolegos.
Šis desertas, pasak Neringos, puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. O abejingų „Skruzdėlynui“ niekada nebūna.
Skruzdėlynas kitaip
Tešlai:
• 250 g sviesto
• 2 kiaušiniai (L dydžio)
• žiupsnelis druskos
• 200 g grietinės
• 500 g miltų
• 150 g kapotų, lengvai skrudintų graikinių riešutų
Sumaišymui:
• 2 indeliai saldaus kondensuoto pieno
Gaminimas:
Ant nedidelės kaitros ištirpiname sviestą. Pravėsusį sumaišome su kiaušiniais, grietine, miltais bei druska. Užminkome minkštą tešlą, kurią rankomis (galima ir pakočioti) paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Tešlą subadome šakute.
Kepame iki 180° laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (naudojau funkciją su vėjeliu) apie 30 min., kol gražiai parus.
Iškepusią tešlą atvėsiname, sutrupiname rankomis ar sutarkuojame burokine tarka.
Gautus trupinius sumaišome su riešutais bei kondensuotu pienu.
Paprastai, gautą masę sudėdavau į plėvele išklotą pusrutulio formos indą ir palikdavau šaldytuve apstingti. Po to indą apversdavau ant lėkštės, kurį nuėmus gaudavau kauburėlį, panašų į skruzdėlyną. Apibarstydavau aguonomis.
Šįkart sugalvojau masę sudėti į keksiukų formas. Krapštymosi daugiau, bet labai patogu – nereikia pjaustyti.
Iš šio kiekio gavosi 21 pyragėlis.
Greita ir skanu!