Tai greitai paruošiami ir atgaivą teikiantys batonėliai, kurie patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.
„Gamindama batonėlius naudoju braškes ir mangus, kuriuose gausu vitamino C ir antioksidantų, bet galima eksperimentuoti ir rinktis kitus patinkančius vaisius ar uogas. Taip pat naudoju graikišką jogurtą, kuriame gausu probiotikų, bet taip pat galima naudoti ir kitą patinkantį jogurtą. Kad būtų dar skaniau, įberiu į masę juodo šokolado gabaliukų ir galiausiai kąsnelius aplieju tirpintu juodu šokoladu“, – sako Toma Liugaitė ir dalijasi receptu.
Reikės:
4-5 braškės (supjaustytoa)
1 mangas (supjaustytas gabalėliais)
1/3 stiklinės graikiško jogurto
juodo šokolado 70 proc. (dalį dėjau į masę, o dalį – kąsnelių apliejimui)
druska (pagal skonį)
Paruošimas
* Susmulkinkite vaisius ir uogas norimo dydžio gabalėliais.
* Į dubenį suberkite smulkintus vaisius, šokolado gabalėlius ir sumaišykite su graikišku jogurtu.
* Šaukštu dėkite masę ant kepimo skardos ar lentos, išklotos kepimo popieriumi ir formuokite kąsnelius.
* Skardą su jogurtiniais kąsneliais dėkite į šaldiklį ir palaukite apie 30 min. arba kol sustings.
* Sustingusius kąsnelius pamerkite į ištirpintą juodą šokoladą. Jei norite sodresnio skonio ant viršaus galite pabarstyti šiek tiek druskos.
* Aplietus kąsnelius įdėkite į šaldiklį ir leiskite sustingti.
Skanaus!