Šį kartą lankiausi „Rimi“ prekybos centre, kur už 3 eurus pavyko įsigyti svogūnų, šviežios duonos – raguolio, sūrio, sultinio kubelių.
Prekybos centre negalima įsigyti vieno sultinio kubelio, tad teko pirkti visą dėžutę.
Į kainą neįskaičiuoju prieskonių, šlakelio aliejaus, šlakelio obuolių acto.
Produktai ir jų kainos kainos yra orientacinės, todėl visada galite ieškoti panašių atitikmenų už kitokią kainą.
Iš šių produktų pasigaminsite gardžią prancūzišką svogūnų sriubą. Štai apačioje pateikiu visą procesą, kaip ją reiktų pasigaminti. Patikėkite, po traškia sūrio ir duonos plutele puikuosis šilkinės konsistencijos, kvapni ir itin gardi prancūziška sriuba. Tereikia šiek tiek fantazijos, kantrybės ir vaizdas lėkštėje bus tarsi prancūziškame restorane. Na, ir žinoma, teks paašaroti, kol supjaustysite svogūnus, tačiau rezultatas – vertas ašarų.
Prancūziškai svogūnų sriubai reikės:
- 2 kg svogūnų;
- apie 160 g kietojo sūrio;
- šviežios duonos, pavyzdžiui, itališko raguolio ar prancūziško batono;
- 2 sultinio kubelių;
- šlakelio aliejaus;
- prieskoninių žolelių;
- 1-2 skiltelių česnako;
- šlakelio obuolių acto arba baltojo vyno.
Gaminimas
Supjaustykite juostelėmis svogūnus ir suberkite juos į įkaitintą gilų puodą su šlakeliu aliejaus. Ant vidutinės ugnies kaitinkite svogūnus, pabarstyti žiupsneliu druskos, retkarčiais pamaišydami, kol šie paruduos ir karamelizuosis. Tai užtruks apie pusvalandį – iš pradžių atrodęs itin didelis kiekis svogūnų gerokai sumažės.
Per tą laiką pasiruoškite sultinį – du kubelius sultinio užplikykite 1-1,5 litro vandens.
Kai svogūnai bus parudavę, įpilkite šlakelį obuolių acto arba stiklinę baltojo vyno.
Gerai išmaišykite svogūnus ir užpilkite sultinį. Įdėkite prieskoninių žolelių ir dar apie 20 minučių ant silpnos ugnies patroškinkite puodą uždengę dangčiu.
Kol sriuba troškinsis, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Išsitroškinusią sriubą perpilkite į mažesnį ketaus puodą. Storesnėmis riekelėmis supjaustykite duoną, paskrudinkite ją keptuvėje ir gražiai sudėkite ant sriubos viršaus. Gausiai apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir pašaukite į orkaitę.
Kai sūris ir duona puodo viršuje apskrus ir susidarys traški plutelė – metas patiekti ant stalo.
Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis ir įpilkite į lėkštes.
Skanaus!