Taigi, šį kartą šio kvapnaus ir gardaus patiekalo nereikės nė gaminti – tik šiek tiek apdoroti ir pašildyti.
Tiesa, kaip ir įprasta, į patiekalo kainą neįskaičiavome smulkmenų – pipirų, šlakelio alyvuogių aliejaus, šviežių žolelių (kurios gausiai veši ant palangės ir kaskart leidžia paskaninti gaminamus patiekalus).
Jums reikės:
- 250 g camembert sūrio (1,89 eur)
- prancūziško batono (0,45 eur)
- 40-50 g kepintų ir sūdytų pistacijų riešutų (0,66 eur)
- prieskoninių žolelių, pipirų.
Paruošimas:
Ant kepimo popieriaus padengtos skardos padėkite išpakuotą camembert sūrį. Jei sūrio dėžutė medinė – galite naudoti ir ją.
Švelniai įpjaustykite sūrio paviršių, į tarpelius įkiškite šviežių žolelių (čiobrelio, raudonėlio, rozmarino ar kitų žolelių pagal skonį), pabarstykite pipirų ir išlukštentų pistacijų riešutų.
Prancūzišką batoną perpjaukite pusiau, švelniai įpjaukite jo paviršių suskirstydami tarsi riekelėmis, į jas įsprauskite prieskonines žoleles, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Šildykite apie 15 minučių, ištraukite ir patiekite ant stalo. Laužkite kvapnaus batono riekeles, tepkite įspūdingai atrodantį minkštą sūrį ir džiaukitės draugiškos vakarienės akimirkomis. Be abejonės, pagal poreikį tinka derinti ir raudoną prancūzišką fermentuotą vynuogių gėrimą.
Belieka pripažinti, kad tokia prancūziška vakarienė nustebintų net išrankiausius svečius.
Skanaus!