Su daržovėmis svieste orkaitėje kepti upėtakiai
Šiam patiekalui reikės:
Upėtakius įtrinkite druska, pipirais, į jų vidų įdėkite šviežius čiobrelius, pjaustytą citriną. Palaikykite 1-2 val., kol į žuvį įsigers prieskonių aromatai.
Per tą laiką supjaustykite pailgais „piršteliais“ morkas ir jas šiek tiek apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų.
Stambiais pusžiedžiais supjaustykite svogūnus, pasmulkinkite česnakus, pakepkite juos keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Tegu svogūnai bei česnakai suminkštėja ir šiek tiek apskrunda.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Į kiek gilesnį kepimo indą įdėkite gabalėliais smulkinto sviestą. Sudėkite svogūnus, česnakus, morkas, ne per plonai juostelėmis supjaustytą cukiniją.
Ant viršaus sudėkite pasimarinavusią žuvį, uždėkite kelis gabalėlius sviesto, indą uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Po maždaug 20 minučių nuimkite foliją, įjunkite orkaitės vėjelio funkciją ir pakepkite žuvį dar 10-15 min., vis patepdami jos odą sviestu kol gražiai apskrus ir bus traški.
Patiekite žuvį atsargiai išėmę ir supjaustę, kartu su svieste iki šilkinio minkštumo išsitroškinusiose daržovėse.
Skanaus!