Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininkais ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.
Ingredientai:
- skardinė (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų,
- mažas svogūnas (tinka ir baltas, ir raudonas),
- nedidelė raudonoji paprika,
- 2-3 česnako skiltelės,
- 100 g avinžirnių (aš asmeniškai iš tingumo naudoju konservuotus, bet galima pakeisti virtais),
- 4 kiaušiniai,
- 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- pusė a. š. malto kumino,
- žiupsnis aitriosios paprikos (šviežios, džiovintos arba miltelių),
- druskos pagal savo poreikius,
- 1 a. š. cukraus,
- 1 valg. š. trupinto fetos sūrio,
- sauja šviežių petražolių,
- gabalėlis sviesto kepimui.
Gaminimo eiga:
1. Susmulkinu visas daržoves. Į keptuvę įdedu gabalėlį sviesto, pakepinu pirmiausia papriką, tada svogūną, česnaką, galiausiai, kai viskas gražiai apkeps, sudedu nusausintus avinžirnius.
2. Ant bekepančių daržovių supilu prieskonius – druską, saldžiąją papriką, kuminą, aitriąją papriką.
3. Kai prieskoniai šiek tiek apkepa, supilu pomidorus. Pramaišau, įdedu cukraus, jeigu trūksta – druskos, ir leidžiu visai masei bent 10 minučių pasitroškinti.
4. Keptuvės turiniui išsitroškinus, padaže šaukštu padarau duobutes ir atsargiai įleidžiu kiaušinius.
5. Kai kiaušiniai iškepa (baltymas iškepa, o trynys lieka skystas), pabarstau feta ir petražolėmis.
Skanaus!