Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.
Ingredientai lietiniams:
• 2 kiaušiniai;
• 2 šaukštai cukraus;
• 2 šaukštai aliejaus;
• 4 šaukštai pieno;
• 200 g miltų;
• 350 ml pieno;
• žiupsnelis druskos;
Įdarui:
• 200 g virto kumpio;
• didelės saujos špinatų
• indelis garstyčių;
• 200 g fermentinio sūrio;
Padažui:
• 25 g sviesto;
• 30 g miltų;
• 250 ml pieno;
• pusė šaukštelio malto muskato;
Gaminimo eiga:
Lietiniams: kiaušinius, cukrų, aliejų, pieną ir druską išplakame.
Sumaišome su miltais ir vandeniu. Išsikepame lietinius blynus.
Padažui: sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir maišydami kaitiname, kol užvirs. Užvirus pagardiname druska ir muskatu. Sutarkuojame sūrį ir kumpį.
Blynus ištepame garstyčiomis, išdėliojame sluoksnį špinatų lapų, dedame šiek tiek tarkuoto kumpio ir sūrio. Susukame.
Į indą įdedame kelis šaukštus padažo. Išguldome susuktus blynus.
Ant viršaus supilame likusį padažą ir apibarstome likusiu tarkuotu sūriu.
Kepame orkaitėje, 180° laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, kol sūris paruduos.
Skanaus!