Youtube paskyros „Virtuvėje su pauliusweets“ autorius Paulius Balčiukynas vykdo projektą, kuriame su maisto tinklaraštininke Donata Valantinaite ruošia gardžius, greitai paruošiamus receptus bei jais dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ingredientai lietiniams:

• 2 kiaušiniai;
• 2 šaukštai cukraus;
• 2 šaukštai aliejaus;
• 4 šaukštai pieno;
• 200 g miltų;
• 350 ml pieno;
• žiupsnelis druskos;

Įdarui:

• 200 g virto kumpio;
• didelės saujos špinatų
• indelis garstyčių;
• 200 g fermentinio sūrio;

Padažui:

• 25 g sviesto;
• 30 g miltų;
• 250 ml pieno;
• pusė šaukštelio malto muskato;

Gaminimo eiga:

Lietiniams: kiaušinius, cukrų, aliejų, pieną ir druską išplakame.

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu

Sumaišome su miltais ir vandeniu. Išsikepame lietinius blynus.

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu
Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu

Padažui: sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir maišydami kaitiname, kol užvirs. Užvirus pagardiname druska ir muskatu. Sutarkuojame sūrį ir kumpį.

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu

Blynus ištepame garstyčiomis, išdėliojame sluoksnį špinatų lapų, dedame šiek tiek tarkuoto kumpio ir sūrio. Susukame.

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu

Į indą įdedame kelis šaukštus padažo. Išguldome susuktus blynus.

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu

Ant viršaus supilame likusį padažą ir apibarstome likusiu tarkuotu sūriu.

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu

Kepame orkaitėje, 180° laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių, kol sūris paruduos.

Skanaus!

Lietinių apkepas su kumpiu ir sūriu