Troškinti bulvių ir varškės blynai
2 asmenims, 30 min.
- 6 bulvės
- 200 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai bulvių krakmolo
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų pipirų
- 3 šaukštai grietinės
- šlakelis aliejaus
Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska bei pipirais. Į varškės masę įmaišyti bulves.
Iš masės padaryti paplotėlius ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių.
Dėti apkeptus paplotėlius į puodą, įpilti truputį vandens, dėti grietinę ir troškinti 15 -20 minučių ant nestiprios kaitros.
Jei bulvių masė vandeninga, tuomet rankomis nuspauskite lengvai.