„Tai dar viena šios vasaros naujovė mano virtuvėje – traškios, aštrios, greitai marinuotos daržovės. Ir jos čia gali būti pačios įvairiausios – kokių tik turite, kokias mėgstate, kokių norite. Šįkart į puodą nugulė morkos, šparaginės pupelės, brokoliai, paprikos, žiedinis kopūstas ir pomidoriukai“, – pasakoja Zina iš Palangos. Aštresniam skoniui įpjaustė čili pipiro.
Tokiu būdu paruoštas marinuotas daržoves valgysite jau kitą dieną.
Marinuotų daržovių asorti
Reikės:
daržovių
Marinatui reikės:
1 didelis v. š. Druskos
4 v. š. Cukraus
100–120 ml acto
kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų
kelios česnako skiltelės
keli lauro lapeliai
1 a. š. Garstyčių sėklų
Gaminimas:
* Užvirti marinatą: vienam litrui vandens vienas didelis šaukštas druskos, 4 cukraus, 100–120 ml acto, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų, vienas aštrus čiliukas, kelios skiltelės česnako, keli lauro lapeliai, šaukštelis garstyčių sėklų.
* Užvirti, supilti į verdantį daržoves blanširavimui, pamaišyti ir palaikyti TIK vieną minutę, nebeužvirti.
* Tada daržoves išimti ir sudėti į stiklainį, ant viršaus berti krapų, šviežio česnako.
* Atvėsusį per naktį laikyti šaldytuve, o kitą dieną jau drąsiai galite dėti į krepšį ir vežtis į pikniką.
PASTABA: jei dėsite morkų, tai jas pirmiausiai meskite į marinatą ir pavirkite vieną minutę, tik tada dėkite blanširuoti kitas daržoves.