„Tai dar viena šios vasaros naujovė mano virtuvėje – traškios, aštrios, greitai marinuotos daržovės. Ir jos čia gali būti pačios įvairiausios – kokių tik turite, kokias mėgstate, kokių norite. Šįkart į puodą nugulė morkos, šparaginės pupelės, brokoliai, paprikos, žiedinis kopūstas ir pomidoriukai“, – pasakoja Zina iš Palangos. Aštresniam skoniui įpjaustė čili pipiro.

Tokiu būdu paruoštas marinuotas daržoves valgysite jau kitą dieną.

Marinuotų daržovių asorti

Reikės:
daržovių

Marinatui reikės:
1 didelis v. š. Druskos
4 v. š. Cukraus
100–120 ml acto
kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų
kelios česnako skiltelės
keli lauro lapeliai
1 a. š. Garstyčių sėklų

Gaminimas:

* Daržoves nuplauti ir pasmulkinti.

* Užvirti marinatą: vienam litrui vandens vienas didelis šaukštas druskos, 4 cukraus, 100–120 ml acto, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų, vienas aštrus čiliukas, kelios skiltelės česnako, keli lauro lapeliai, šaukštelis garstyčių sėklų.

* Užvirti, supilti į verdantį daržoves blanširavimui, pamaišyti ir palaikyti TIK vieną minutę, nebeužvirti.

* Tada daržoves išimti ir sudėti į stiklainį, ant viršaus berti krapų, šviežio česnako.

* Marinatą vėl užvirti ir užpilti ant daržovių. Stiklainį užsukti.

* Atvėsusį per naktį laikyti šaldytuve, o kitą dieną jau drąsiai galite dėti į krepšį ir vežtis į pikniką.

PASTABA: jei dėsite morkų, tai jas pirmiausiai meskite į marinatą ir pavirkite vieną minutę, tik tada dėkite blanširuoti kitas daržoves.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją