Čia Zina išduoda, kur perka skaniausią lašišą: „Labiausiai išraiškingo skonio yra šalto rūkymo lašiša, kurią dažniausiai parsivežame iš Liepojos turgaus. Tai tikriausiai vienas skanesnių variantų.“

Bet kartais, neslepia pajūryje gyvenanti moteris, viskas tiesiog nusibosta ir norisi kažko mandresnio, įdomesnio sau ar svečiams. Tada maisto tinklaraštininkė lašišą marinuoja. Na o jei lašiša jums nepatinka, tokiais pat būdais galite marinuoti ir kitokią žuvį: upėtakį, kuprę. Arba baltą žuvį, kuri neturi ašakų, bet turi daug riebios mėsos: otą, plačiakaktę, sterką. Tinka abu žemiau nurodyti Zinos Bružienės receptai.

Ziną lašišą marinuoja dviem būdais.

I būdas

Išverda sūrymą iš:

500 ml vandens
2 didelio šaukštai druskos,
1 šaukšto cukraus,
pipiriukų,
porą lauro lapų,
dviejų gvazdikėlių.

* Kai sūrymas atšąla, deda į jį nedideliais gabalėliais supjaustytą žuvį ir laiko vieną valandą.

* Tada sluoksniuoja stiklainyje: svogūnai, žuvis, krapai, papipirina ir iš sūrymo sudeda lauro lapelius.

* Pridėjus pilną indelį dar užpila šaukštą obuolių acto ir bekvapio aliejaus, kad neliktų oro tarpelių.

* Gerai užsuka, pavarto, supurto, kad skysčiai pasiskleistų vienodai, ir – į šaldytuvą.

II būdas

Reikės:
svogūno,
poro gabaliuko,
2 lauro lapelių,
kelių krapų (tinka stiebeliai),
pusė nedidelės citrinos griežinėliais,
šaukštas tarkuotos morkos,
1 šaukštas su kaupu druskos,
vienas šaukštas cukraus,
maltų pipirų.

* Daržoves ir žuvį ankštai sluoksniuoja, kemša į indelį, pasūdo, papipirina ir vėl iš naujo kol užpildo indelį.

* Zina pataria prikimšti labai tvirtai, kad kuo mažiau būtų tarpelių.

* Papurtyti – daržovės ir lašiša paleis savo sultis, ir dėti į šaldytuvą.

Tiek pirmu, tiek antru būdu marinuotą silkę Zina rekomenduoja valgyti ne aksčiau kaip po paros.

„Kenčiame neragaudami mažiausiai vieną parą, o tada galime vaišintis ir vaišinti. Jei išlauksite 2–3 paras, bus tik skaniau. Patiekti galime su baltos duonos skrebučiais, juoda duona arba karštomis bulvėmis. Kaip kam skaniau. Marinuojant antruoju būdu reikėtų šaldytuve palaikyti keliomis valandomis ilgiau“, – pataria maisto tinklaraštininkė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją