Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 1,2 kg maltos kiaulienos
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio pipirų
- 1 šaukštelio džiovinto baziliko
- 1 šaukštelio maltos kiaulienos prieskonių
Daržovės:
- aliejaus
- 3 pjaustytų svogūnų
- 300 g tarkuotų morkų
Kotletų viršui:
- 120 g tarkuoto sūrio
- 2 šaukštų majonezo
- kmynų
Paruošimas:
- Keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas, kol jie suminkštės. Jei reikia, įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
- Viename dubenėlyje gerai sumaišykite visus mėsos ingredientus.
- Kitame dubenėlyje sumaišykite sūrį ir majonezą.
- Suformuokite mėsos kotletukus, juos šiek tiek suplokite ir išdėliokite aliejumi išteptoje kepimo skardoje. Ant viršaus uždėkite šiek tiek daržovių, ant jų – sūrio su majonezu, užberkite kmynų.
- Kotletus kepkite iki 190 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių arba kol jie iškeps.
- Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.
Mėgaukitės ir skanaus!