Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Reikės:

  • 1,2 kg maltos kiaulienos
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko
  • 1 šaukštelio maltos kiaulienos prieskonių

Daržovės:

  • aliejaus
  • 3 pjaustytų svogūnų
  • 300 g tarkuotų morkų

Kotletų viršui:

  • 120 g tarkuoto sūrio
  • 2 šaukštų majonezo
  • kmynų

Paruošimas:

  1. Keptuvėje apkepkite svogūnus ir morkas, kol jie suminkštės. Jei reikia, įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
  2. Viename dubenėlyje gerai sumaišykite visus mėsos ingredientus.
  3. Kitame dubenėlyje sumaišykite sūrį ir majonezą.
  4. Suformuokite mėsos kotletukus, juos šiek tiek suplokite ir išdėliokite aliejumi išteptoje kepimo skardoje. Ant viršaus uždėkite šiek tiek daržovių, ant jų – sūrio su majonezu, užberkite kmynų.
  5. Kotletus kepkite iki 190 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių arba kol jie iškeps.
  6. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Mėgaukitės ir skanaus!