Greitai pagaminamos, gaivios, bet sočios tuno salotos su pupelėmis, obuoliu ir kepta duona. Labai gardu. Salotos puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventei.
Reikės:
4 riekelių duonos
Skardinės konservuotų pupelių (400ml)
140 g tuno konservų
50 g mėlynojo svogūno
150 g agurko
250 g obuolių
Šiek tiek citrinos sulčių
50 g kepintų saulėgrąžų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Krapų
Kaip gaminti:
* 4 riekeles duonos supjaustau nedideliais kubeliais. Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir verčiu duonos kubelius. Pjaustytą duoną pašlakstau alyvuogių aliejumi (gausiau), beriu druskos, pipirų. Kepsiu duonelę įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 5 min. – įjungus programą „viršus apačia“, be vėjelio. Iškepusius duonos kubelius – atvėsinu.
* Atidarau skardinę tuno (savo sultyse). Nupilu skystį. Tuno gabalėlius verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.
* Skardinę pupelių (400 ml) atidarau, nupilu skystį. Pupeles perplaunu vandeniu, jei reikia ir verčiu prie tuno.
* Kubeliais supjaustau ~250 g obuolių (odelės nulupti nereikia). Pjaustytus obuolius dedu į bendrą dubenį. Ant pjaustytų obuolių užspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių ~1 šaukštą.
* Kubeliais supjaustau ~50 g mėlynojo svogūno. Pjaustytas svogūnas keliauja į dubenį su visais kitais gardumynais.
* Šiaudeliais supjaustau ~150 g agurko. Agurko šiaudelius verčiu į bendrą dubenį.
* Beriu ~50 g kepintų saulėgrąžų. Viską apibarstau druska, pipirais. Užpilu 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišau.
* Salotas papuošiu kepintais duonos kubeliais – kubelius tolygiai paskirstau ant salotų paviršiaus.
Beriu saujelę smulkintų šviežių ar šaldytų krapų. Salotos paruoštos
Skanaus.