„Noriu pasidalinti vištienos vyniotinio receptu, kuris gavosi labai gardus, visai nesausas ir nesprangus, puikiai atrodo prapjautas ir, manau, puikiai tiks pasigaminti artėjančioms šventėms. Parduotuvėje tokio tikrai negausite“, – tikina maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė.
Reikės:
1 didesnės vištienos krūtinėlės ( g.b. ir šlaunelių mėsa ),
morkų,
svogūnų,
džiovintų slyvų,
sviesto + šlakelio aliejaus
Prieskonių: maltų pipirų, druskos, prieskoninių žolelių, lauro lapų, pipirų
Gaminimo eiga:
* Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai.
* Kiekvieną gabaliuką pabarsčiau prieskoniais ir mušdama paploninau.
* Keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus, pakepinau burokine trintuve tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus.
* Džiovintas slyvas nuplykiau verdančiu vandeniu.
* Ant darbastalio patiesiau kepimo rankovę, pribėriau prieskonių (pipirų, druskos, prieskoninių žolelių) ir sudėjau vištienos gabaliukus vieną šalia kito. Iš vienos pusės ant vištienos sudėjau kepintas morkas ir džiovintas slyvas. Susukau vyniotinį ir jį perrišau siūlu.
* Į puodą su verdančiu vandeniu, pagardintu pipirų žirneliais, druska ir lauro lapais, įdėjau vyniotinį ir viriau ~ 35–40 min.
* Išvirtą vyniotinį padėjau ant lentelės, paslėgiau ir pastačiau į šaldytuvą nakčiai sutvirtėti.
* Vyniotis paruoštas. Jis tvirtas ir pjaustosi labai gerai.
Skanaus.