Sumaniusiai sulipdyti dvi konstrukcijas į vieną Neringai reikėjo gerai paskaičiuoti, kiek ko reikia, kad išeitų taip, kaip norisi. Ir viskas pavyko iš pirmo karto!
„Per šventes vežiausi tortą anytą, kur susirinko vyro giminė. Visi buvo nustebinti – tiek skoniu, tiek vaizdu ir torto aukščiu“, – pasisekusiu kepiniu džiaugėsi tinklaraštininkė.
Šviesių lakštų tešla (21 cm skersmuo):
• 3 kiaušiniai
• 3 kiaušiniai
• 180 g cukraus
• 100 g medaus
• 100 g sviesto
• ~400 g miltų
• 1a.š. sodos
• žiupsnelis druskos
* Tuomet nuimame nuo kaitros ir intensyviai maišant sudedame sodą. Masė padidėja ir pašviesėja. Leidžiame atvėsti, bet neatšalti. (Masė turi būti vos šilta, nes karšta pasiima daug miltų.)
* Dalimis sudedame persijotus miltus. Tešla turi likti minkšta, šiek tiek lipti prie rankų (reguliuokite miltų kiekį pagal save).
* Tuomet padaliname tešlą į 5 lygias dalis.
* Apvyniojus kiekvieną maistine plėvele sudedame 1 valandai į šaldytuvą.
* Po to ant kepimo popieriaus pasibarstome šiek tiek miltų, imame po vieną gabalėlį tešlos, ant jos irgi užberiame miltų ir labai plonai, iki reikiamo dydžio, iškočiojame.
* Lakštą subadome šakute ir kepame 190°C temperatūroje apie 5–6 min. Iškepusį, dar karštą, apipjauname, nuimame popierių. Taip kartojame su visais gabalėliais (po vieną išimdami iš šaldytuvo).
Šokoladiniams lakštams:
• 3 kiaušiniai
• 200 g cukraus
• 80 g medaus
• 100 g sviesto
• 250 g miltų
• 50 g kakavos
• 1,5 a.š. sodos
• žiupsnelis druskos
* Miltus ir kakavą išsijojame, sumaišome.
* Storadugniame inde kiaušinius šiek tiek ištriname su cukrumi, sudedame medų, kamb. temp. sviestą ir ant vidutinės kaitros, maišydami pakaitiname iki užvirimo (neužvirti!). Tuomet nuimame nuo kaitros ir intensyviai maišant sudedame sodą. Masė padidėja ir pašviesėja. Leidžiame atvėsti, bet neatšalti, dalimis sudedame sumaišytą su miltais kakavą. Tešla turi būti kondensuoto pieno tirštumo.
* Tešlą vizualiai ar svarstyklių pagalba padaliname į 3 vienodas dalis (prieš maišydama tešlą pasveriu indą, tuomet pasvėrusi tešlą išminusuoju ir žinau kiek sveria tešla, kad galėčiau ją po to padalinti į vienodas dalis).
* Po to vieną dalį tešlos uždedame ant sviestu ištepto kepimo popieriaus (geriau nusiima) ir sviestuotomis rankomis paskleidžiame kiek galime, po to uždedame kitą sviestuotą kepimo popierių ir plonai iškočiojame.
* Nuo iškepusio lakšto nuimame popierių, atvėsiname.
* Taip kartojame su kita tešla.
* Po to šią tešlą supjaustome 7 cm pločio juostelėmis. (Nupjautos nelygios dalys bus trupiniams.)
Man išėjo 15 juostelių.
Kremas:
• 240 g cukraus pudros
• 600 g grietinėlės
• 480 g riebios grietinės (naudojau 30%)
• vanilinio cukraus
* Visus ingredientus išplakame mikseriu kol gausime tirštą kremą (perbraukus pirštu, turi likti griovelis).
* Šokoladines juosteles užtepame kremu. Kiekvienai juostelei – 2 v. š. Kremo. Paliekame 15 minučių suminkštėti.
* Į atsegamą tortinę (jei neturite, nebūtina, bet geriau laiko formą), dedame po vieną šviesios tešlos lakštą lygesniąja puse į viršų ir taip sluoksniuodami sutepame 3 lakštus.
* Tada imame šokoladines juosteles ir susukame į ritinį, sudurdami galą su kitos juostelės pradžia.
Gautą ritinį uždedame ant šviesių lakštų.
* Jį užtepame kremu ir ant jo uždedame sutepdami likusius 2 šviesios tešlos lakštus.
Padedame nakčiai į šaldytuvą.
* Kitą dieną aptepame likusiu kremu, aplipdome likusiais biskvitų trupiniais.
* Tortas išėjo 14 cm aukščio.