Vienas iš tokių yra restoranas „Arka“, kuris šiemet pavaišino 200 senjorų. Tad šis vizitas į šį restoraną buvo lyg padėka už dalyvavimą gražioje iniciatyvoje (Riebus katinas restorane lankėsi balandžio viduryje - red. past.).

Aišku, apie tai, kad atvyks Riebaus katino „inspekcija“, restoranas nebuvo informuotas. Nes dalyvavimas akcijoje „Pavaišink senjorus cepelinais“ nė vienam jos dalyviui jokių privilegijų nesuteikia.

Meniu tik iš pirmo žvilgsnio pasirodė, kad bus plataus pasirinkimo, bet atvertę supratome, kad jame lapų daug dėl to, jog patiekalai surašyti milžinišku šriftu.

Tad jei čia užsuksite pamiršę regėjimą gerinančius akinius, nepergyvenkite, viską įskaitysite ir be jų.

Sultys

Na ką, atsigeriame sulčių ir pradedame restorano „Arka“ patiekalų analizę.

Kreminė baravykų sriuba – 5,50 €ur

Kreminė baravykų sriuba man labai patiko, aš gal tik į ją tiek daug skrudintos duonos nebūčiau dėjęs, nes kartu su sriubomis patiekta duonelė, greičiausiai vietoje kepama, buvo labai skani.

Duona

Katinienė valgė čili sriubą.

Čili sriuba – 5,50 €ur

Čili sriuba po pirmų jos šaukštų savo aitrumu nokautavo Katinienę. Bet kaip ji sakė, dabar kai tokie orai, toks aitrumas labai gerai naikina visas peršalimo ligas, besislepiančias po apgaulingai šiltu oru.

Belgiška jūros gėrybių sriuba – 7,50 €ur

Nors „Belgiška jūros gėrybių sriuba“ buvo brangiausia iš trijų valgytų sriubų, bet ji susilaukė daug kritikos.

Pirma, lašiša sausa ir toks jausmas, kad ji kartu su krevete ir midijomis į sultinį nugulė tik jį pašildžius. Žuvienės sultinys taip pat po klaustuku – ar tai ne kokie užpilti milteliai.

Kadangi nei aš, nei dar keli kolegos, kurių pasiteiravau, ar jie kažką girdėję apie belgišką sriubą, tik gūžčiojo pečiais neturėdami ką atsakyti, darysiu spėjimą, kad kažkoks belgų virėjas šią sriubą sukūrė specialiai restoranui „Arka“. Iš to ir kildintas šios sriubos pavadinimas restorano „Arka“ meniu.

Mano patarimas: nesivaikykite skambių pavadinimų, nes tai sriubai vertės nepridės. Geriau aš būčiau valgęs tradicinę žuvienę, kurioje būtų persipynę kelių skirtingų žuvų rūšių skoniai sultinyje nei šią belgišku vardu pasidabinusią „sriubelą“.

Salotos „Arka“ – 7,50 €ur

Prieš aptardamas salotas, noriu duoti patarimą restorano administracijai. Meniu nurodydami pavadinimus, būtinai trumpai paminėkit ir jų sudėtį. Nes daugeliui gal ir aiški sudėtis „Cezario“ salotų, bet štai salotų „Arka“ sudėtį žino tik vietiniai darbuotojai ir dar keli pastovūs restorano klientai.

Tas pats – ir apie visus kitus patiekalus.

O dabar apie salotas. Įdomus derinys: kepta vištiena, apskrudusi šoninė, keptas, džiovintas burokėlis ir dar daug daug visko. Šoninė toje kompozicijoje būtų derėjusi su vištiena, jei ta nebūtų sausa, bet štai burokėlis, mano akiai, jau buvo nereikalingas.

Skonių daug, bet ryškaus nebuvo.

Bulviniai blynai su lašiša – 8,00 €ur

Blynų porcija pasirodė per didelė Katinienei, ji jos neįveikė net man padedant. Tad jei mėgstate blynus ir nesate toks priekabus tam, kad jie kiek rieboki, rekomenduoju – vienos porcijos užteks pavalgyti dviems.

Anties krūtinėlė – 15,00 €ur

Anties krūtinėlė buvo iškepta gerai, bet štai kruopos ryškiai buvo pervirtos ir jau sukritusios į vientisą masę.

Grill skumbrė išklotinė – 10,00 €ur

Į užsakymą specialiai įtraukėme skumbrės patiekalą, nes prisiminęs netoli Mažeikių esančią „Paulenkos karčemą“ ir ten valgytą tragišką skumbrės patiekalą, pagalvojau, kad gal restoranui „Arka“ pavyks tą kaimynų klaidą ištaisyti.

Bet šios skumbrės vienas iš mūsų kompanijos žmonių suvalgė tik kelis kąsnius ir vėliau džiaugėsi, kad nerizikavo valgyti daugiau.

Nes jau po pirmų kąsnių riebios ir įdomaus poskonio žuvies žmogus suprato, kad tolimesnis eksperimentas su savo skrandžiu gali pasibaigti bausmės valandomis tualete.

Tad norėtą panaudoti posakį – „vo reibybė, jiesk bi bagali“, pasiliksiu kokiai kitai Žemaitijos maitinimo įstaigai.

Kas dėl garnyro, patiekto prie riebios žuvies, tai tos virtos ir gruzdintos bulvės bei daržovės tą riebalų pojūtį tik sustiprino.

Tad su nekantrumu laukdamas duonos ledų, kuriuos, padavėjos žodžiais, gamina virėjai vietoje, nuoširdžiai tikėjau, kad pavyks jų dėka vertinimo balą kiek pakelti.

Duonos ledai – 6,50 €ur

Norit sužinoti kaip pasijutau kai ant mūsų stalo patiekė duonos ledus?

Panašiai kaip vyrai, važiuodami pagal skelbimą pirkti idealaus automobilio, nuvykę į vietą pamato jiems siūlomą automobilį be ratų ir su išdaužytais langais.

Jei tai duonos ledai, tada aš ne Riebus katinas, o sudžiūvęs asilas.

Duonos ledai

Tai, kas mums buvo patiekta kaip duonos ledai, buvo greičiausiai atlaidinti pirktiniai ledai ir vėliau nesėkmingai užšaldyti vėl, ko pasekoje ledai buvo susimaišę su vandeniu ir sušokę gabalais. Duonos gaminant šiuos ledus niekas nekepė ir jų su ledais nemaišė.

Reziumuoju. Padavėja darbavosi puikiai, iki kol nurinko pagrindinius patiekalus.

Po sriubų ir salotų išklausė pastabas, o jau nurinkdama nebaigtus valgyti pagrindinius patiekalus pabūgo pasiteirauti, kaip pavalgėme, nes, spėju, nujautė, kad būčiau daug ką papasakojęs.

Dabar pakalbėkime apie maistą. Kol laukėme ledų, savo kompanijai pasakiau: jei ir ledų lėkštės kraštai bus numarginti balzamiku, aš nenustebsiu, nes, jei pastebėjote, juo buvo nutepliotos visos lėkštės be išimties.

Toks jausmas, kad restoranas to balzamiko gauna nemokamai.

Vertinimas

Vertindamas 3/5 turiu konstatuoti, kad kol kas Mažeikiuose tai aukščiausias Riebaus katino vertinimo balas.

O norint, kad restorane „Arka“ balas būtų aukštesnis, reiktų padirbėti su jūros gėrybių sriuba, nes ji apgailėtino skonio, skumbrės patiekalą palikti tik tokiu atveju, jei jis yra dažnai užsakomas, nes jei nemeluoja mano uoslė, o ji retai mane apgauna, tai ta mums patiekta skumbrė šaldytuve ilgokai laukė, kol mes ją užsakysime.

Ir svarbiausia – neklaidinkite žmonių su duonos ledais. Pabarstyti duonos trupinių, ant jų padėti ledų ir teigti, kad tai duonos ledai, yra mažų mažiausia nepagarba svečiui.

Restoranas Arka

Gamyklos g. 41, Mažeikiai

Daugiau Riebaus katino apžvalgų:

Žemaitijoje Riebiam katinui yra pasisekę kur kas labiau. Štai Klaipėdos rajone esančiame Gribžinių kaime rado sodybą, į kurią grįžtų ir šeimos šventei: Riebus katinas Žemaitijoje rado tikrą perlą: skanus maistas ir didelės porcijos – dar ne viskas, dėl ko verta čia apsilankyti

Na o jei esate Klaipėdoje ar ketinate joje lankytis, gal susidomėsite idėja pavalgyti (sočiai pavalgyti) vos už 7 eurus. Riebus katinas pats tuo įsitikino: Riebus katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties – jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę