Sesės – skirtingos, idėjos – bendros
„Po mokyklos stojau į Utenos kolegiją, kur baigiau kosmetologijos studijas. Vėliau dar baigiau vizažistės kursus, mėginau daryti makiažus, tačiau vis dėlto nusprendžiau šiuo keliu nežengti“, – apie savo darbo patirtį pasakojo Akvilė.
Sesės – labai skirtingos. Skirtingi ir jų gyvenimo patyrimai. Viena jau turi nemažos patirties darbo maitinimo įstaigose, kitai įkurtas verslas – visiškai nauja sritis, ir, galima sakyti, pirmasis rimtas darbas, reikalaujantis išties daug pastangų.
„Savo ir bendro“
Pasiteiravus, kaip gimė būtent kepyklėlės verslo idėja, vyresnėlė atsako: noras turėti „kažką savo ir bendro“ jas lydėjo jau seniai. „Aš ilgą laiką dirbau kažkam kitam. O esu toks žmogus, kuris visuomet atsiduoda darbui 100 proc., todėl susimąsčiau, kodėl save atiduodu kažkam kitam, jei galiu tai padaryti dėl savęs“, – sakė Gedvilė.
Konditerija ir verslo kūrimas sesių gyvenime labai persipynė, kadangi generuodamos verslo idėjas, tuo pačiu metu lankė konditerijos kursus.
Tačiau Akvilės teigimu, verslo idėjų buvo visokių: ir rūbų parduotuvė, ir restoranas. „Visgi konditerija – mums buvo pažįstama sritis, todėl ties ja ir apsistojome.“
Panevėžys – savas kraštas
Panevėžys – tai miestas, kuriame merginos užaugo, todėl, kad verslas bus įkurtas čia – nebuvo nė dvejonių. „Vis dėlto, ateityje tikrai norėtume plėstis ir atidaryti „Bakin’“ kepyklėles ir kituose miestuose“, – teigė jaunėlė.
Versle: nuo kepimo iki bendravimo su klientais
Kepyklėlė Panevėžyje duris atvėrė praėjusių metų rugsėjį. Verslininkių tikinimu, įkurti įmonę nebuvo lengva. „Iš tiesų, viskas buvo iššūkis, nes tai – mūsų pirmasis verslas“, – paaiškino Akvilė.
„Atidarymo dieną mane kankino migrena, nes streso buvo labai daug. Pergyvenau, ar žmonėms patiks kepyklėlė, ar tiks interjeras ir t. t.“, – komentavo Gedvilė.
„Atėję žmonės dažnai stebisi, kad mes pačios, kaip vadovės, dar ir dirbame kepykloje, aptarnaujame klientus. Manau, labai svarbu ne tik vadovauti, bet ir pabendrauti su klientais, pristatyti save. Reikia mokėti pabūti visose rolėse, nes niekada negali žinoti, kas gali nutikti. Juk darbuotojai gali susirgti ar nutikti kokia kita bėda“, – pasakojo 12-os žmonių komandai vadovaujanti verslininkė.
Kepyklėlėje klientams siūloma pyragaičių, sausainių, tortų, duonos ir viskas gaminama vietoje. Vakardienos gaminiai parduodami su nuolaida.
Pykčių – nėra
„Apskritai, verslą vystyti kartu su sese – labai smagu. Juk dviese lengviau. Žinoma, turiu pabrėžti, kad versle draugų nėra, tačiau mes viena kita labai pasitikime“, – dėstė Gedvilė.
Ir čia Gedvilė turi patarimą jaunuoliams, svarstantiems apie savo nuosavą veiklą: „Man atrodo, kad jei žmogus turi aiškią viziją ir žino ko nori, svarbiausia tikėti ta svajone. Nedarykite to todėl, kad aplinkiniai tą daro. Darykite todėl, jog patys to trokštate visa širdimi. Mes susikūrėme savąją svajonę ir žinojome, ko siekėme. Taip pat svarbu paminėti, jog jei pirmasis verslas ir nepavyks, nereikia nuleisti rankų. Galbūt pavyks antras, gal trečias. Nepasiduokite! Geriau pabandyti ir žinoti, nei vėliau gailėtis, jog niekada nepabandėte.“
Atotrūkis – vestuvių planavimas ir kelionės
„Aš šoku lotynų šokius, mokausi ispanų kalbos, skaitau knygas. Mėgstame su sese grilinti ir gaminti konditerinius gaminius: keksus, tortus. Mūsų bendras užsiėmimas – gaminti maistą. Mudviems patinka skaniai pavalgyti, o mano kelionės visuomet sukasi aplink skanų maistą (juokiasi). Visada planuodama kelionę žiūriu, kur skaniai pavalgysiu, kur išbandysiu kažką naujo“, – sakė Gedvilė. Pasak jos, kelionėse neretai gimsta ir nauji receptai.
Vienas kumštis
„Be abejo, jiems jaučiame ir labai didelę pagarbą, nes tėvams visuomet galima išsipasakoti, paprašyti patarimo dėl verslo ir ne tik. Mes kaip vienas kumštis. Tą verslumą perėmėme iš jų“, – pridūrė Gedvilė.