14
Kitas

Farširuota lydeka

„Labai mėgstu naujoves, todėl dažnai išbandau įvairius, gal kiek netikėtus skonių derinius, ieškau, kaip galėčiau nustebinti visko mačiusius ir ragavusius savo draugus ir mūsų restorano svečius. Tačiau šventės man – šventas reikalas. Tai metas, kai pagerbiamos mūsų protėvių – senelių, tėvų – tradicijos ir papročiai. Todėl didžiųjų švenčių be mamos gamintų tradicinių patiekalų neįsivaizduoju. Todėl šventinį meniu visada patikiu mamai“, – šypsosi restoranų „Laurus“ savininkas.

Laurynas Šauklys su mama Nijole

Pasak Lauryno, labai svarbu ne tik gardžiai pagaminti, bet ir estetiškai patiekti, nes, pasak jo, net ir patį gardžiausią patiekalą gali sugadinti netinkamas patiekimas. „Esu estetas, visus patiekalus pirmiausia įvertinu akimis ir tik tada ragauju. Pavyzdžiui, šaltiena, kuri ne visada atrodo patraukliai, tinkamai patiekta, gali įgauti visai kitą pavidalą, – sako maisto kultūros vizionierius. – Žinoma, šių patiekalų savo restorane svečiams nesiūlau. Tačiau moku juos gaminti, ne kartą esu ruošęs su mama. Švenčių laukimas ir maisto gaminimas mūsų šeimoje – šventas ritualas. Tai puikus metas pabūti kartu, pasikalbėti. Kartais atrodo, kad maisto gaminimas turi kažkokią slaptą galią suartinti šeimos narius.“

Laurynas linki visiems per šventes skirti laiko gaminimui, nes tai tikrai ypatingas ritualas. Pasak restoranų vadovo, visai nebūtina ruošti visų šventės patiekalų, bet mokėti pagaminti bent vieną savo firminį patiekalą – privalu.

Paklaustas, be kokių patiekalų neįsivaizduoja žiemos švenčių, L. Šauklys atsakė: „Be mamos gamintos farširuotos lydekos, šaltienos ir silkės pataluose“.

Šventiniai patiekalai

Laurynas džiaugiasi, kad daugelį mamos gamintų patiekalų pamėgo ir visi jo draugai bei bičiuliai. „Mama labai mėgsta gaminti. Jos firminiai patiekalai, nepaliekantys abejingų, yra farširuota lydeka, kitokia, daug gardesnė nei įprasta silkė pataluose ir, žinoma, šaltiena.

14
Kitas

Farširuota lydeka

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją