Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Reikės:

  • 4 vištienos krūtinėlių
  • 1 šaukšto pjaustyto česnako
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 3 šaukštų lydyto sviesto (arba daugiau, jei reikia)
  • druskos
  • pipirų
  • 1,5 šaukštelio česnako miltelių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 0,25 šaukštelio čili miltelių
  • 1/2–3/4 puodelio džiūvėsėlių
  • 1/2–3/4 puodelio smulkiai tarkuoto čederio sūrio


Gaminimas:

  1. Abi vištienos krūtinėlės puses pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Viename indelyje sumaišykite sviestą, garstyčias, smulkintus česnakus.
  3. Kitame indelyje sumaišykite česnakų miltelius, petražoles, čili miltelius, džiūvėsius, čederio sūrį. Įberkite druskos ir pipirų.
  4. Įmerkite vištienos krūtinėlę į garstyčių mišinį, tada į džiūvėsių ir sūrio mišinį.
  5. Uždėkite vištienos krūtinėles ant grotelių ir kepkite iki 220 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru arba atskirai. Prie krūtinėlės puikiai tinka keptos bulvės.


Mėgaukitės! Skanaus!