Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Reikės:
- 4 vištienos krūtinėlių
- 1 šaukšto pjaustyto česnako
- 1 šaukšto garstyčių
- 3 šaukštų lydyto sviesto (arba daugiau, jei reikia)
- druskos
- pipirų
- 1,5 šaukštelio česnako miltelių
- 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
- 0,25 šaukštelio čili miltelių
- 1/2–3/4 puodelio džiūvėsėlių
- 1/2–3/4 puodelio smulkiai tarkuoto čederio sūrio
Gaminimas:
- Abi vištienos krūtinėlės puses pagardinkite druska ir pipirais.
- Viename indelyje sumaišykite sviestą, garstyčias, smulkintus česnakus.
- Kitame indelyje sumaišykite česnakų miltelius, petražoles, čili miltelius, džiūvėsius, čederio sūrį. Įberkite druskos ir pipirų.
- Įmerkite vištienos krūtinėlę į garstyčių mišinį, tada į džiūvėsių ir sūrio mišinį.
- Uždėkite vištienos krūtinėles ant grotelių ir kepkite iki 220 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Patiekite su savo mėgstamu garnyru arba atskirai. Prie krūtinėlės puikiai tinka keptos bulvės.
Mėgaukitės! Skanaus!