Fantastiškas azijietiškas bulvinis blynas
2 asm.
Reikės:
3 didesnių bulvių
6–7 nedidelių šitakių
1 vidutinio poro
1 nykščio dydžio imbiero šaknies gabaliuko
Žiupsnelio kmynų
Žiupsnelio kalendros
1 kiaušinio
Žiupsnelio aitriųjų paprikų su druska
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto kvietinių miltų
3–4 šaukštų rapsų aliejaus
Mėgstamų prieskoninių žolelių lapelių ar valgomų žiedlapių (raudonųjų bazilikų, kalendrų, mėtų, pankolių žiedynų) (papuošimui)
Padažui:
1 šaukštelio sojų padažo
1 šaukštelio aštraus padažo
1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite jas burokine tarka.
2. Šitakius supjaustykite pailgomis juostelėmis, porą – pusžiedžiais, imbierą sutarkuokite.
3. Dubenėlyje sugrūskite kmynus ir kalendrą.
4. Į bulves įmuškite kiaušinį, berkite paruoštus prieskonius, aitriųjų paprikų su druska, dėkite porus, šitakius ir imbierą, pilkite sojų padažo. Viską išmaišykite, bemaišant sudėkite miltus.
5. Į keptuvę pilkite rapsų aliejaus, įkaitinkite ir formuokite keptuvėje blynus. Apkepkite juos iš abiejų pusių.
6. Padažui: sumaišykite majonezą „Originalus“, sojų ir aštrų padažą.
7. Patiekite blynus uždėję ant jų padažo ir papuošę prieskoninėmis žolelėmis bei valgomais žiedlapiais.
PATARIMAS:
* Šitakius galite keisti rudaisiais pievagrybiais.
Daugiau receptų ir Alfo patarimų galite pamatyti laidoje: