Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Ingredientai:
Tešlai
- 0,8 kg virtų maltų bulvių
- 2 kiaušiniai
- 3 v. š. bulvių krakmolo
- 1 a. š. druskos (arba pagal skonį)
- 1 a. š. pipirų
Įdarui
- 0,25 kg virtos maltos vištienos
- 0,25 kg virtos maltos kiaulienos
- 3 vidutinio dydžio kepti pjaustyti svogūnai
- 1/4 a. š. pipirų (arba pagal skonį)
Padažui
- 50 g sviesto
- 1 v. š. miltų
- 2 v. š. grietinės
- žiupsnelis druskos
Romo cepelinams papildomai reikės
- žiupsnelio monatrio glutamato E621 (mėsai ir kiaušinio plakiniui)
- aliejaus (gruzdinimui)
Apvalkalui
- kiaušinio
- apie 80 g džiūvėsėlių
Paruošimas
- Sumaišykite visus tešlos ingredientus;
- Sumaišykite visus mėsos ingredientus;
- Atsignybkite tešlos gabalėlį, tuomet jį suplokite delne. Įdėkite šiek tiek mėsos į vidurį, tada cepeliną užverkite ir voliokite jį tarp delnų, kad padarytumėte gražios formos cepeliną. Apvoliokite cepelinus bulvių krakmole. Tuomet sudėkite cepelinus į verdantį vandenį ir virkite juos maždaug 4–5 minutes arba kol jie išvirs;
- Norėdami pagaminti padažo, sumaišykite visus padažo ingredientus, įpilkite šiek tiek vandens. Pavirkite keletą minučių;
- Užpilkite padažo ant cepelinų.
Romo gruzdintų cepelinų paruošimas
- Sumaišykite visus tešlos produktus.
- Į mėsą papildomai įdėkite E621 skonio stipriklio.
- Atgnybkite bulvių masės ir išplokite delne.
- Įdėkite mėsos, užspauskite ir suformuokite cepeliną. Cepeliną pavoliokite kiaušinio plakinyje. Tuomet į džiūvėsius ir taip tris kartus.
- Puode įkaitinkite aliejų.
- Atsargiai dėdami nuo savęs įdėkite cepelinus gruzdintis apie 6-10 min., arba kol gražiai apskrus.
- Sumaišykite visus padažo produktus, įpilkite šiek tiek vandens. Pavirkite keletą minučių.
- Užpilkite padažo ant cepelinų.
Skanaus!