Gamindama virtinius J. Medžionienė ruošia plikytą tešlą. „Iš plikytos tešlos lengva gaminti, užsukti ir skanu“, – tikina.
Įdare, kaip pastebi Jurga, svarbu, kad nebūtų labai daug sulčių. Ypač jei naudojate šaldytas mėlynes, rekomenduojama į įdarą įberti šiek tiek krakmolo – jis „suriš“ uogų skystį, kad virtinis neplyštų ir uogos neišbėgtų.
„Na, ir svarbu nepervirti virtinių, kad nesuplyštų. Močiutė man visada patiekdavo su grietine ir cukrumi – taip mėgstu juos valgyti iki šiol“, – šypsosi Jurga ir dalijasi šaltanosių receptu.
Reikės:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
5 v. š. aliejaus
žiupsnio druskos
Įdarui:
1 l mėlynių
kelis v. š. cukraus
Gaminimas:
* Miltus, aliejų užplikinti verdančiu vandeniu. Maišyti šaukštu, o kai pravės, išminkyti rankomis.
* Mėlynes nuplauti, leisti gerai nuvarvėti. Ir sumaišyti su cukrumi.
* Kočiojau, dėjau mėlynių įdaro, lipdžiau, sukau. Iš šio kiekio pagaminau 65 vnt gėrio.
* Valgysiu su grietine ir cukrum. Likusius sušaldysiu.
Skanaus!
***
Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Maistas“ projekto „Iš aukso fondo“ dalis. Ankstesnį ciklo straipsnį skaitykite ČIA. Jei ir jūs norite pasidalinti receptu, kurį paveldėjote iš tėvų ar senelių, mielai lauksiu – rašykite man: maistas@delfi.lt.