„Virtinius su mėlynėmis gaminu kiekvieną sezoną, kai tik prasideda mėlynės. Man tai – privaloma. Visada man juos gamindavo močiutė. Ji ir mane išmokė. Ir taip gražiai užsukti virtinį – taip pat jos mokykla“, – pasakoja Jurga.

Gamindama virtinius J. Medžionienė ruošia plikytą tešlą. „Iš plikytos tešlos lengva gaminti, užsukti ir skanu“, – tikina.

Įdare, kaip pastebi Jurga, svarbu, kad nebūtų labai daug sulčių. Ypač jei naudojate šaldytas mėlynes, rekomenduojama į įdarą įberti šiek tiek krakmolo – jis „suriš“ uogų skystį, kad virtinis neplyštų ir uogos neišbėgtų.
Gamindama virtinius su šviežiomis mėlynėmis Jurga krakmolo į įdarą nedea.

„Na, ir svarbu nepervirti virtinių, kad nesuplyštų. Močiutė man visada patiekdavo su grietine ir cukrumi – taip mėgstu juos valgyti iki šiol“, – šypsosi Jurga ir dalijasi šaltanosių receptu.
Virtiniai su šviežiomis mėlynėmis

Reikės:

3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
5 v. š. aliejaus
žiupsnio druskos

Įdarui:

1 l mėlynių
kelis v. š. cukraus

Gaminimas:

* Miltus, aliejų užplikinti verdančiu vandeniu. Maišyti šaukštu, o kai pravės, išminkyti rankomis.

* Mėlynes nuplauti, leisti gerai nuvarvėti. Ir sumaišyti su cukrumi.

* Kočiojau, dėjau mėlynių įdaro, lipdžiau, sukau. Iš šio kiekio pagaminau 65 vnt gėrio.

* Valgysiu su grietine ir cukrum. Likusius sušaldysiu.

Skanaus!

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Maistas“ projekto „Iš aukso fondo“ dalis. Ankstesnį ciklo straipsnį skaitykite ČIA. Jei ir jūs norite pasidalinti receptu, kurį paveldėjote iš tėvų ar senelių, mielai lauksiu – rašykite man: maistas@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją